Log in
A+ A A-

Ποινικές διώξεις σε 20 για τους νεκρούς στο Μάτι

Featured Ποινικές διώξεις σε 20 για τους νεκρούς στο Μάτι

Τον δρόμο για το ανακριτικό γραφείο πήρε η δικογραφία που σχηματίστηκε για την τραγωδία στο Μάτι, με τους εισαγγελείς να ασκούν ποινικές διώξεις σε βάρος 20 ατόμων για την φονική πυρκαγιά.

Με τη διάταξη τους οι εισαγγελείς ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα:

της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή,
των σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή
και του εμπρησμού από αμέλεια (όλα πλημμελήματα) κατά περίπτωση,

σε βάρος, μεταξύ άλλων της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του δημάρχου Ραφήνας Ευάγγελου Μπουρνούς, του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προσταςίας Ιωάννη Καπάκη και στελεχών της Πολιτικής Προσταςίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής καθώς και του 65χρονου που ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης, ο οποίος μάλιστα αντιμετωπίζει και τις τρεις κατηγορίες.

Σημειώνεται, ότι για τα συγεκριμένα αδικήματα ο νόμος προβλέπει ποινές μέχρι πέντε χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο, με τη συνθήκη της συρροής των ανθρωποκτονιών ένδεχεται υπό εξαιρετικές περιστάσεις να φθάσουν ως και τα δέκα χρόνια φυλάκισης.

Μέσα από την εισαγγελική διάταξη προκύπτουν ευθύνες για όσα δεν έγιναν στο επίπεδο της πρόληψης αλλά και κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, καθώς υπήρξε πλήρης έλλειψη συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων στη φωτιά στο Μάτι με αποτέλεσμα να κάνουν ζωντανοί 100 άνθρωποι.