Log in
A+ A A-

Πολιτικές αντιδράσεις για την επίθεση μίσους κατά ομοφυλοφίλων

Την καταδίκη από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο προκάλεσε η ρατσιστική επίθεση εναντίον ζευγαριού ομοφυλοφίλων, που σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Παγκράτι.

Βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων, έντεκα άτομα πλησίασαν τους δυο ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν άγρια και στην συνέχεια περιελούστηκαν με απορρυπαντικό, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.  Παράλληλα, δεν υπήρξε καμία σύλληψη ή αξιόλογη πρόοδος στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, κάτι που προκάλεσε έντονη κριτική για τα αντανακλαστικά της Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει πως όλα αυτά συνέβησαν λίγο μετά το "πάγωμα" της ψήφισης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, για το οποίο η Κυβέρνηση οπισθοχώρησε, μετά τις αντιδράσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας και 38 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

"Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο , παρά τις σοβαρές αδυναμίες του, ήταν μια ευκαιρία να αποκτήσει η Ελλάδα μια τέτοια νομοθεσία. Δυστυχώς, για πολλοστή φορά ο υπουργός Δικαιοσύνης, ελέω των 38 βουλευτών και των ομοφοβικών ιεραρχών, μετέθεσε την κατάθεση του. (...)  Η ομοφοβική βία είναι η ακραία έκφανση μιας "μάτσο" κουλτούρας, διάχυτης στην κοινωνία. Κάθε ολιγωρία για λόγους μικροπολιτικών υπολογισμών δεν είναι παρά νεύμα ενθάρρυνσης στα ακροδεξιά τάγματα εφόδου.", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για "πρακτικές της Κου Κλουξ Κλαν" κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας επίσης αιχμές για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

"Αυτοί που αρνούνται την αναγκαιότητα ψήφισης του αντιρατσιστικού και την προστασία των θυμάτων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, ας εξηγήσουν στα θύματα της ρητορικής τους το σκεπτικό τους. Κάποτε θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι σκοταδιστικές ή ψηφοθηρικές πρακτικές στα ανθρώπινα δικαιώματα βλάπτουν σοβαρά τον πυρήνα της δημοκρατίας μας", αναφέρεται στην ανακοίνωση του συγκυβερνώντος κόμματος.

Για απουσία της Πολιτείας κάνει λόγο οι ΔΗΜΑΡ, εστιάζοντας στην άνεση με την οποία ενήργησαν οι δράστες.

"Τη βία αυτή βίωσε για άλλη μία φορά, ένα ακόμη ζευγάρι ομοφυλοφίλων στο Παγκράτι, το οποίο ενόχλησε με την ύπαρξή του. Οι ένοχοι εκδήλωσαν, εκτέλεσαν, ολοκλήρωσαν την επίθεσή τους και διέφυγαν για άλλη μία φορά ανενόχλητοι. Τα θύματα κατέληξαν στο νοσοκομείο.".