Log in
A+ A A-

Εκδήλωση ΠΑΣΟΚ: Αιχμές Βενιζέλου - Σημίτη κατά Γ. Παπανδρέου

Με συνθήματα επευφημίας από τους παρεβρισκόμενους, αλλά και αιχμηρές ομιλίες με αποδέκτη τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 40ή επέτειο από την ίδρυσή του στο Ζάππειο.

"Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου. Πιστεύω ότι είναι ψυχικά παρών. Δυστυχώς, ανειλημμένη υποχρέωση να συμμετάσχει σε σεμινάριο της Royal Bank of Scotland δεν του επιτρέπει να είναι και σωματικά παρών".  Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτόξευσε τα "βέλη" του προς τον προκάτοχό του, οι υποστηρικτές του οποίου του επεφύλασσαν...όχι και τόσο φιλική υποδοχή στην πρόσφατη εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου.

Στην ομιλία του, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ο ίδιος προσπάθησε να αποτρέψει το φλερτ με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

"Θα μπορούσαμε να πάμε σε εκλογές το 2010 πριν το μνημόνιο, πριν τις περιφερειακές εκλογές, ή ακόμα και πριν τον Νοέμβριο του 2011. Αγωνίστηκα να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009".

Παράλληλα, απάντησε στο σύνθημα για συνεργασία με την Δεξιά, τονίζοντας ότι όλα έγιναν βάσει συμφωνίας.

"Η μετάβαση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ δεν ήταν προϊόν καμίας συνωμοσίας, αλλά επιλογή που είχε εκδηλωθεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2011, με τη διατύπωση για συνεργασία μόνο με τη ΝΔ και άλλον πρωθυπουργό.  (...) Επιτελώ καθήκον με θεσμικούς όρους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δεν δέχομαι ότι ισχύουν και αναπαράγονται οι αθλιότητες του 2007. Αυτό το επιδιώκουν όσοι θέλουν να ξεχνούν τι μεσολάβησε από τότε".

Παράλληλα, αναφερόμενος στα προχθεσινά επεισόδια έκανε λόγο για "ευτελείς συμπεριφορές" που "βιάζουν τις δημοκρατικες αξίες" και δεν έχουν καμια σχέση με το ΠΑΣΟΚ. 

Πριν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ανέβηκε στο βήμα ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος επέκρινε τις συμπεριφορές που στιγμάτισαν την πρόσφατη εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου.

"Κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρεθλον και επιμένουν στη συνέχιση πρακτικών που δεν είναι πια δυνατές στην σημερινή Ελλάδα", δήλωσε ο κ. Σημίτης, που δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα βέλη του για την ρήση "Λεφτά Υπάρχουν".

"Ας σκεφτούμε πόσο στοίχησε στον τόπο το λεφτά υπάρχουν", τόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός, προειδοποιώντας ότι "κόμματα εξουσίας χωρίς την προοπτική εξουσίας συρρικνώνονται" και στέλνοντας μήνυμα για το αύριο του Κινήματος.

"Οχι κλειστές διαδικασίες και κλειστά δωμάτια... Επίδιωξη μας θα πρέπει να είναι βάλουμε τις βάσεις για ένα μεγάλο κίνημα ένα ρευμα ανανένωσης να υπάρξει μια παράταξη δημιουργίας και αλληλεγγύης που θα εξαφαλίσει την ανάκαμψη, την δουλειά, το μέλλον", κατέληξε ο κ. Σημίτης.

Το παρών απο την παλαιά φρουρά του ΠΑΣΟΚ έδωσαν ακόμη οι Παρασκευάς Αυγερινός, ο Θανάσης Τσούρας, ο Γιάννης Καψής, ο Φοίβος Ιωαννίδης, ο Αλ. Ακριβάκης, ο Γ. Κατσιμπάρδης, ο Η. Βρεττός, ο Κώστας Γείτονας η Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Θόδωρος Τσουκάτος, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Δημήτρης Ρέππας, Γιώργος Ανωμερίτης, Νίκος Αθανασάκης, Ροδούλα Ζήση, Φίλιππος Πετσάλνικος, Πάνος Μπεγλίτης, Τόνια Αντωνίου, Ντίνος Ρόβλιας, Χρήστος Πάχτας, Δερβένης, Γιώργος Δρυς, Γιώργος Λιάνης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Νίκος Σιφουνάκης, Κατερίνα Περλεπέ, Σπύρος Βούγιας, Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Πέτρος Ευθυμίου, Γρηγόρης Νιώτης, Βασίλης Έξαρχος, Κώστας Σπηλιώπουλος, Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Δριβελέγκας και ο Γιώργος Ντόλιος.