Log in
A+ A A-

Κόντρα για την τροπολογία αναβαλλόμενου φόρου

Αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και των κομμάτων της αντιπολίτευσης έγινε στην Βουλή η περιβόητη τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο, που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση.

Ο κ. Χαρδούβελης υπεραμύνθηκε του σκεπτικού και της λειτουργικότητας της τροπολογίας, υποστηρίζοντας ότι "εξασφαλίζει πλήρως" το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα των φορολογουμένων.

"Επιτυγχάνεται ισχυροποίηση των εποπτικών κεφαλαίων των τραπεζών, δυνατότητα να συνεχίσουν οι τράπεζες να λειτουργούν ισότιμα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, βοηθάει στη σταθερότητα τραπεζικού συστήματος ενώ καθιστά τις τράπεζες πιο ελκυστικούς επενδυτικούς στόχους.", ήταν το περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Χαρδούβελη.

Σκληρή ήταν η απάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για "αεροπλανική τροπολογία" και κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών να την αποσύρει άμεσα.

"Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν συμβεί στην ελληνική ιστορία", ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης, κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι προσπαθεί να περάσει "σε μια νύχτα" τις Τράπεζες σε ιδιωτικά χέρια και, ειδικότερα, σε ξένα funds με αντίτιμο... "μαρουλόφυλλα".