Log in
A+ A A-

ΕΚΑΒ: "Δεν θάφτηκε ζωντανή η 49χρονη"

Δεν ετάφη ζωντανή τελικά η 49χρονη γυναίκα από την Θεσσαλονίκη, με τον Ιατροδικαστή του Ιατρικού Κέντρου όπου νοσηλευόταν να δίνει τέλος σε μια υπόθεση, η οποία έλαβε διαστάσεις θρίλερ. 

Ειδικότερα, η αναταραχή ξεκίνησε όταν άγνωστοι τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ και υποστήριξαν ότι άκουσαν φωνές από τον τάφο της 49χρονης Κ.Δ.Ζ., τονίζοντας ότι επρόκειτο για την γυναίκα, η οποία καλούσε σε βοήθεια.  Στην συνέχεια, ακολούθησε η εκταφή της και υπεβλήθη σε καρδιογράφημα, όπου και διαπιστώθηκε πάλι ότι δεν αναπνέει.

Τι συνέβη με την άτυχη γυναίκα;  Όντως θάφτηκε ζωντανή και πέθανε από ασφυξία στο φέρετρο ή το πρόσωπο που τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ... βλέπει πολλές ταινίες τρόμου;  Η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ, Χρυσή Ματσικούδη, ξεκαθαρίζει ότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα αποκλείουν πως η γυναίκα πέθανε μετά την ταφή.

"Όταν έφτασε το ασθενοφόρο δεν είχε καν ολοκληρωθεί η ταφή, ο νεκροθάφτης έριχνε ακόμη τα χώματα. Αφού έγινε η εκταφή, έγινε καρδιογράφημα και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Σε λίγη ώρα έφτασα και εγώ και είδα ότι το πτώμα ήταν σε νεκρική ακαμψία. Η νεκρική ακαμψία δεν μπορεί να επέλθει σε 10 λεπτά. Δεν είναι δυνατόν πριν από λίγη ώρα να φώναζε βοήθεια και εμείς να τη βρίσκουμε σε νεκρική ακαμψία. Τα μάτια της νεκρής ήταν ανοιχτά αλλά γι' αυτό μπορεί να δώσει εξήγηση ο ιατροδικαστής. Για το στόμα της δεν μπορώ να πω ότι ήταν ανοιχτό, ήταν χαλαρό", ανέφερε η ιατροδικαστής.

Την υπόθεση διερευνά η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.