Log in
A+ A A-

Εφιαλτικό δυστύχημα στην Εγνατία οδό - Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Τρομακτική καραμπόλα με δεκάδες αυτοκίνητα και νταλίκα στην Εγνατία Οδό. Τουλάχιστον πέντε νεκροί, δεκάδες τραυματίες. "Δεν υπήρχε τροχαία στα έργα", λένε αυτόπτες μάρτυρες 

Στο τραγικό δυστύχημα ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα. Μέχρι νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ο απολογισμός ήταν τέσσερα άτομα νεκρά (δύο ημεδαποί, δύο αλλοδαποί), άλλα 30 τραυματίες (26 ημεδαποί, 4 αλλοδαποί), εκ των οποίων τα τρία σε σοβαρή κατάσταση. Δυστυχώς, ένας από τους τραυματίες δεν άντεξε και κατέληξε, ανεβάζοντας στους πέντε τον αριθμό των νεκρών.

Σύμφωνα με το seleo.gr, ο 39χρονος Ρουμάνος, ο οποίος οδηγούσε το φορτηγό, που προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα λόγω εκτέλεσης εργασιών, σκορπίζοντας τον όλεθρο, ανακρινόμενος επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι είχε διαπιστώσει πρόβλημα με τα φρένα του οχήματος.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, το σύστημα πέδησης του φορτηγού είχε τεθεί εκτός λειτουργίας και από τα διόδια Πολυμύλου μέχρι το μοιραίο σημείο, κοντά στον κόμβο Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, δεν είχε καθόλου φρένα. Να σημειωθεί ότι στο σημείο του δυστυχήματος, το οδόστρωμα είναι κατηφορικό.

Εκτός από τον οδηγό του φορτηγού, η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός ακόμα ατόμου, του 42χρονου υπεύθυνου της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών.

Σε βάρος του οδηγού σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ ο 42χρονος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών. Αμφότεροι θα οδηγηθούν την Δευτέρα (06/10) στον εισαγγελέα Βέροιας.

news247