Log in
A+ A A-

Κρίσιμη συνάντηση Χαρδούβελη - Λαγκάρντ

Κομβικής σημασίας για τον οδικό χάρτη απεμπλοκής της χώρας από το μνημόνιο, χαρακτηρίζεται η συνάντηση που θα έχει την Κυριακή στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Δεν είναι τυχαίο ότι τον υπουργό Οικονομικών θα συνοδεύουν τόσο ο Κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, όσο και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Μουρμούρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη παρασκήνιο για το πώς θα ενισχυθεί η Ελλάδα, έτσι ώστε η απεμπλοκή από το μνημόνιο να μην προκαλέσει σοβαρούς κραδασμούς, ενώ το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί και από τον Έλληνα πρωθυπουργό, με Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της συνόδου Κορυφής για την απασχόληση που αρχίζει σήμερα.  

Για χρήσιμη συζήτηση επί των δημοσιονομικών θεμάτων και  πρόοδο σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, έκανε λόγο  ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Γ. Κατάινεν, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της αξιολόγησης της τρόικας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Σάιμον Ο' Κόνορ, η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα το Νοέμβριο για τη συνέχιση των συζητήσεων.

Εν τω μεταξύ, κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συμφωνίας για τη ρύθμιση οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, έως την Παρασκευή, ωστόσο για τα κόκκινα δάνεια, η λύση θα αναζητηθεί με την επιστροφή της τρόικας.