Log in
A+ A A-

Τι συζήτησαν Σαμαράς και Καραμανλής στο γεύμα του Hilton

Την ανάγκη να συνομιλήσει πολιτικά με τον Κώστα Καραμανλή και μάλιστα, αυτό το έπραξε σε δημόσιο χώρο και σε κοινή θέα, αισθάνθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον ίδιο, την δικομματική κυβέρνηση και την ΝΔ που υπολείπεται σημαντικά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς, στη σκιά των πληροφοριών ότι ο πρώην Πρωθυπουργός προσανατολίζεται να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όπως αποκάλυψε το thetoc.gr, έκανε την κίνηση να καλέσει τηλεφωνικά τον Κ. Καραμανλή για να συναντηθούν και να συζητήσουν δια ζώσης.

Το τηλεφώνημα έγινε πριν λίγες ημέρες και επέλεξαν για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις με διαρροές και για να αντιμετωπισθεί η σεναριολογία και συνωμοσιολογία, να συναντηθούν για να γευματίσουν στο εστιατόριο Μύλος του ξενοδοχείου Χίλτον.

Ο Αντ. Σαμαράς άκουσε τον Κ. Καραμανλή να του αναλύει πως ο ίδιος βλέπει την κατάσταση. Και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες εξέφρασε ορισμένες ενστάσεις για τη στρατηγική

Στο λιτό γεύμα - χάμπουργκερ ο Κ. Καραμανλής και χωριάτικη σαλάτα ο Αντ. Σαμαράς- μπήκαν ως κύριο μενού οι πολιτικές εξελίξεις, η διαπραγμάτευση με την τρόικα, η επιθετική στρατηγική της Τουρκίας στην περιοχή της Κύπρου, αλλά και η προεδρική εκλογή.

Ο Αντ. Σαμαράς άκουσε τον πρώην Πρωθυπουργό να του αναλύει πως ο ίδιος βλέπει την κατάσταση, αλλά απέφυγε να προβεί σε συγκεκριμένες υποδείξεις.

Κυρίως άκουσε σε μεγάλο μέρος της συνομιλίας τους τον Αντ. Σαμαρά, ενώ σε ένα σημείο έγινε συζήτηση και για τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντ. Σαμαράς φέρεται να έχει αποφασίσει ότι πρέπει να τοποθετηθεί υπουργός Εθνικής Άμυνας ένα πρόσωπο από την πτέρυγα των «καραμανλικών» που θα αναλάβει από Δευτέρα τα νέα του καθήκοντα, διότι ο Δ. Αβραμόπουλος θα εγκατασταθεί στις Βρυξέλλες και θα αναλάβει και επίσημα τα νέα του καθήκοντα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής τόνισε την ανάγκη επανένωσης της κεντροδεξιάς και εξέφρασε ορισμένες ενστάσεις για την στρατηγική της κυβέρνησης.

thetoc.gr