Log in
A+ A A-

Νέος κύκλος αναταραχής στα ΑΕΙ

Νέος κύκλος αναταραχής στα Πανεπιστήμια, παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου.

Το φιτίλι άναψε η εντολή του Πρύτανη, Θόδωρου Φορτσάκη, να βάλει λουκέτο στη Νομική Αθηνών και στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια, για την αποφυγή καταλήψεων που αποφάσισαν χθες φοιτητές, με κύριο αίτημα την επιστροφή των διαθέσιμων διοικητικών υπαλλήλων. Σε κλοιό αστυνομικών δυνάμεων, η ΑΣΟΕΕ, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Χημικό της Πάτρας. Πλήθος φοιτητών, που πραγματοποίησε, νωρίτερα, πορεία στο κέντρο της Αθήνας, απευθύνει νέο κάλεσμα για συγκέντρωση τις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Σε παράλληλη διαδήλωση, διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Στα πρωινά επεισόδια έξω από τη Νομική τραυματίστηκαν δύο φοιτητές στο κεφάλι από χτυπήματα με γκλομπς, και οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Αρεταίειο νοσοκομείο.

Οξείες αντεγκλήσεις με αφορμή τα επεισόδια στη Νομική

Τα επεισόδια στη Νομική έφεραν επεισοδιακή συνεδρίαση και στη Βουλή με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, να καταγγέλλει την κυβέρνηση για απαράδεκτη κλιμάκωση του αυταρχισμού στα θέματα της παιδείας, και να υποστηρίζει ότι επιλέγει να επιλύσει τα προβλήματα με τα ΜΑΤ λίγο πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Θα αντιληφθείτε ότι υπάρχουν νόμοι και θα εφαρμοστούν, και ότι υπάρχει κράτος Δικαίου. Αν γίνονται υπερβάσεις θα ελέγχονται και αυτοί που υπερβαίνουν το νόμο», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Τα αίματα άναψαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει την αίθουσα. "Θέλετε να μας φιμώσετε. Είστε οι τρομοκράτες του έξω, αλλά είστε και οι τρομοκράτες της αίθουσας, είπε ο βουλευτής της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας επίσης τους φοιτητές που καταλαμβάνουν πανεπιστήμια ως "προεόρτια τρομοκρατίας", φράση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.