Log in
A+ A A-

Ο δράστης του Μικρολίμανου είχε εισβάλει και ληστέψει πρώην βουλευτή της ΝΔ

Ο δράστης του μακελειού στο Μικρολίμανο έγινε «γνωστός» στις αστυνομικές αρχές όταν εισέβαλλε στο σπίτι του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Γιαννέλη παραμονή της πρωτοχρονιάς το 2009.

Στη διάρκεια της ληστείας στην οποία ο 31χρονος είχε άλλους δυο συνεργούς του έπεσε το κινητό και οι αστυνομικοί έφτασαν σ αυτόν εύκολα.

Η εισβολή στο σπίτι του βουλευτή

Σύμφωνα τις πληροφορίες της αστυνομίας ο 31χρονος Αλβανός Αλμπέρ Μπάκο είχε εισβάλει παραμονή πρωτοχρονιάς στο σπίτι του τότε βουλευτή της ΝΔ στη Μυτιλήνη.

Ο κ. Γιαννέλης ο οποίος κοιμόταν στον δεύτερο όροφο του σπιτιού - σύμφωνα με συνεργάτες του - άκουσε τους θορύβους και με πιστόλι το οποίο κατείχε νόμιμα τους απείλησε. Οι τρεις επίδοξοι ληστές τράπηκαν σε φυγή και ακριβώς τότε έπεσε και το κινητό του.

Ο κ. Γιαννέλης σήμερα στεγάζεται πολιτικά στους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Διαπιστώθηκε ότι μαζί με τους συνεργούς του είχαν διαπράξει δυο ακόμη ληστρικές εισβολές σε σπίτια στο νησί. Το ένα σπίτι ανήκε σε επιχειρηματία και το άλλο σε τραπεζικό υπάλληλο.

Ο 31χρονος φαίνεται ότι απο τις αρχές του 2000 να διέμενε στην Μυτιλήνη μαζί με στενούς συγγενείς του ενω εκεί φαίνεται ότι είχε αναπτύξει ερωτικό δεσμό με κοπέλα που αναζητεί τώρα η αστυνομία.

Για πρώτη φορά είχε συλληφθεί το 2007 για διακίνηση μικροποσότητες χασίς.

Μετά τις ληστείες στα σπίτια του βουλευτή και των άλλων στη Μυτιλήνη ο 31χρονος καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη εκτίοντας το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του στον Κορυδαλλό στις φυλακές Χανίων και Μαλανδρίνου απο τις οποίες αποφυλακίστηκε το περασμένο καλοκαίρι με περιοριστικούς όρους.

Η τελευταία φορά που έδωσε παρών στις αστυνομικές υπηρεσίες ήταν στις 15 Οκτωβρίου.

Απο κει και έπειτα εξελίχθηκε το δολοφονικό ντελίριο στο μπαρ του Μεταξουργείου στις 31 Οκτωβρίου όπου σκοτώθηκε ένας 44χρονος, σε καφενείο στον Αγ. Παντελεήμονα στις 6 Νοεμβρίου και τελικά στο Μικρολίμανο.

Σε ότι αφορά στις έρευνες σύμφωνα με πληροφορίες, από τις κάμερες καταστημάτων της περιοχής καταγράφηκαν διάφορα αυτοκίνητα, 3-4 εκ των οποίων έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και αναζητούνται οι ιδιοκτήτες τους, για να διαπιστωθεί ποιό χρησιμοποίησε ο δράστης.

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι αστυνομικοί είχαν στήσει ενέδρα στο Ford Maverick που είχε νοικιάσει ο δράστης, ώστε να τον συλλάβουν αν πήγαινε να το πάρει, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να συμβεί. Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις στο Μεταξουργείο και την Μιχαλακοπούλου.

thetoc