Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 309
Log in
A+ A A-

Κέρκυρα: Διαρροές "στέλνουν" την Άντζελα Γκερέκου στη Νέα Δημοκρατία

  • Written by 

"Κλείδωσε" την Τρίτη το βράδυ η μεταγραφή της πρώην πράσινης βουλευτού Άντζελα Γκερέκου στην Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το άμεσα στενό περιβάλλον της Κερκυραίας πολιτικού.

Οι ίδιες πηγές, οι οποίες μίλησαν στο New Greek TV αλλά επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, κάνουν λόγο για έντονες παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις, ενώ υποστηρίζουν ότι καταλυτικό ρόλο στο να κλείσει η συμφωνία έπαιξε η προσωπική εμπλοκή του Υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια.

Το πολιτικό «ντιλ», το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα αύριο (Τετάρτη) το μεσημέρι, αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση, καθώς μόλις στην αρχή της εβδομάδας η κ. Γκερέκου είχε εκφράσει με επίσημη ανακοίνωσή της την πρόθεση της να είναι υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ.

«Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και κυρίως τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις» είχε υπογράμμισει μεταξύ άλλων η πρώην υπουργός.

Άγνωστο όμως παραμένει μέχρι τώρα το τι μεσολάβησε μέσα σε μια μέρα και οδήγησε την κ. Γκερέκου στο να αλλάξει την αρχική της απόφαση και να πάρει ένα πολιτικό ρίσκο το οποίο έχει την πιθανότητα να την αφήσει εκτεθειμένη εξαιτίας της τόσο πρόσφατης ανακοίνωσης του πολιτικού της γραφείου.

Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές, η κ. Γκερέκου είχε εμφανιστεί την Τρίτη το πρωί εμφανώς ενοχλημένη με τους κ. Βενιζέλο και κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι δεν προτίθεται πλέον να είναι υποψήφια με κανένα από τα δύο κόμματα των οποίων οι δύο αρχηγοί ηγούνται.

Περισσότερες διευκρινήσεις για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό το απροσδόκητο διαζύγιο αναμένεται να δοθούν την Τετάρτη με την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας της κ. Γκερέκου.

Πέτρος Κασφίκης