Log in
A+ A A-

Κατάλογος μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup

Νέα λίστα με τις έξι μεταρρυθμιστικές προτάσεις της κυβέρνησης με συγκεκριμένα ποσά έστειλε, χθες το βράδυ, ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαιώνει ότι η επιστολή ελήφθη, ωστόσο τόνισε πως δεν θα υπάρξει απόφαση στο Εurogroup της Δευτέρας για εκταμίευση μέρους δόσης στην Ελλάδα δεδομένου ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση θα πρέπει προηγουμένως να αξιολογηθούν από τους εκπροσώπους των δανειστών.
Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος των Φαινάνσιαλ Τάιμς Πίτερ Σπίγκελ, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος προαναγγέλλει ότι η συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας θα είναι μαραθώνια.

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Βαρουφάκης θα μεταβεί σήμερα στην Βενετία για να παραβρεθεί σε διεθνές συνέδριο, στο περιθώριο του οποίου θα συναντήσει τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοάν.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Ρόιτερ, η πρώτη υποδόση του Μαρτίου προς το ΔΝΤ ύψους 310 εκατ. ευρώ πληρώθηκε σήμερα εμπρόθεσμα ενώ σήμερα η χώρα μας πρέπει να αποπληρώσει άλλα 1,4 δισ. για έντοκα γραμμάτια που λήγουν.

Κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν χρειάζεται και δεν γίνεται, δηλώνει στη Handelsblatt o ο επικεφαλής των ταμείων ESM και EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ.  Αφήνει ωστόσο ανοιχτό το παράθυρο παράτασης της διάρκειας των δανείων στήριξης που έχει λάβει η χώρα μας.