Το Eurogroup της Δευτέρας πρέπει να πετύχει
- Written by E.Tsiliopoulos
«Υπάρχει απόλυτη στήριξη για τις ελληνικές τράπεζες, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, οι τράπεζες είναι και επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και διασφαλίστηκε η ρευστότητά τους, άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, έπειτα από τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στη διάρκεια της οποίας τους ενημέρωσε για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ και τις αποφάσεις που ελήφθησαν.
«Στα γενικότερα θέματα, η Τράπεζα της Ελλάδος, συνδράμει το κυβερνητικό έργο, το συνδράμει βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της συνθήκης και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη και έχει πολύ μεγάλη σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι πετυχημένο και δουλεύουμε όλοι προς την κατεύθυνση αυτήν» πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.
«Με διαβεβαίωσε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το οικονομικό επιτελείο ότι τις επόμενες τρεις μέρες εργάζονται άοκνα, ώστε τη Δευτέρα να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα» κατέληξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
Χωρίς διαγραφή του χρέους η Ελλάδα δεν πάει πουθενά, δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.
Μπορεί να είναι θετική η λύση των εκλογών, δηλώνει την ίδια ώρα ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι τόνισε μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ ότι δεν θέλει να βάλει στην ατζέντα θέμα εκλογών, είπε πως θέλουμε σε κρίσιμες φάσεις, αν υπάρχουν επιλογές που πρέπει να κάνουμε, να ρωτήσουμε τον κόσμο.
Related items
-
Kyriakos Pierrakakis unanimously elected President of the Eurogroup
-
North-South battle for Eurogroup leadership: Pierrakakis' opponent
-
Economy minister Kyriakos Pierrakakis in Luxembourg for the Eurogroup and Ecofin
-
Hatzidakis in Luxembourg for Eurogroup and ECOFIN meetings
-
Stelios Kouloglou leaves SYRIZA Eurogroup
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece moves to become Southeast Europe’s first carbon storage hub
- Giannis Antetokounmpo says Heat provide best route to another NBA title
- Mitsotakis says under-15s should be banned from major social media platforms, warns of AI's "extreme" risks
- Marco Rubio made a reference to the murder of Vagia Nestora - "She was executed because her daughter dared to run for public office"
- Greek banks have liquidity ready to fuel economic growth