Log in
A+ A A-

Συνέχεια στο θέμα Κατρούγκαλου

Μία νέα υπόθεση, την οποία ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του Γ. Κατρούγκαλου αφότου ο ίδιος είχε αναλάβει κυβερνητικό πόστο, έρχεται στο φως, εν μέσω των σφοδρών πολιτικών αντιπαραθέσεων που έχει προκαλέσει δημοσίευμα για ιδιωτικά συμφωνητικά έναντι ποσοστού αμοιβής με υπαλλήλους του Δημοσίου που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διεκδικούν την επαναπρόσληψη τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του larissanet.gr, ο δήμος Λαρισαίων με απόφαση της 12ης Φεβρουαρίου 2015 ανέθεσε στην εταιρεία δικηγόρων «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» την εκπροσώπησή του, σε προσφυγή κατά της τότε ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και έκρινε παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.

«Δικηγορική εμπλοκή είχα έως το 2014 και όχι έκτοτε», απάντησε αργά το βράδυ της Κυριακής ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε νέες δηλώσεις του, με αφορμή τη νέο δημοσίευμα κάτι που -όπως υποστήριξε- αποδεικνύεται και από το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας. "Τα χαλκεία έκαναν και πάλι δουλειά έμπλεξαν τον Οκτώβριο του 2014 με το Φεβρουάριο του 2015". 

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητούν την αποπομπή του Αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος με βάση το δημοσίευμα του «Βήματος» είχε υπογράψει «ιδιωτικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους, διασφαλίζοντας προμήθεια 12% επί των ακαθαρίστων ποσών».

Την πλήρη δημοσιοποίηση των εισοδηματικών στοιχείων των κυβερνητικών αξιωματούχων όχι μόνο κατά τη διάρκεια που κατέχουν το αξίωμα αλλά και για μια πενταετία μετά την αποχώρησή τους από αυτό, προτείνει με σημερινή ανακοίνωσή του το ΠΟΤΑΜΙ.

«Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στο σταθμό μας ο διευκρίνισε πως οι υποθέσεις αφορούν περιπτώσεις που είχε αναλάβει το 2013 και τα 2014 από παλαιότερη δικηγορική εταιρία που διατηρούσε και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν υποθέσεις μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτή.