Log in
A+ A A-

"Σκέψεις αντικατάστασης Βαρουφάκη"

Μια ενδεχόμενη αντικατάσταση του Γιάννη Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών απασχολεί των Γαλλικό Τύπο.

Το θέμα αναδεικνύει στην δημοσιότητα η εφημερίδα "Liberation" και αποτελεί την πρώτη ουσιαστική αναφορά στα Ευρωπαϊκά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για πιθανή αλλαγή σκυτάλης στο Υπουργείο Οικονομικών.

Στο δημοσίευμά της, η εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι ο κ. Τσίπρας στηρίζει τον Υπουργό του, όμως δεν αποκλείεται να υποχωρήσει τελικά, δεχόμενος πιέσεις από θεσμικούς παράγοντες αλλά και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Πάντως, η Liberation αναγνωρίζει στον Γιάννη Βαρουφάκη ότι δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, έστω κι αν, σε πολλές περιπτώσεις, απασχόλησε την δημοσιότητα για θέματα όπως τις ενδυματολογικές του επιλογές ή για την άσεμνη χειρονομία του προς τους Γερμανούς.

Σε κάθε περίπτωση, αναγνωρίζεται και η σφραγίδα του σε πολιτικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα η δημόσια αντιπαράθεσή του με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ.