Log in
A+ A A-

Ρήξη εντός ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν οι FT

Τη ρήξη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και την αντικατάσταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων με έναν πιο μετριοπαθή κυβερνητικό εταίρο, βλέπουν πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ως λύση για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times».

«Ο Τσίπρας πάει στη Μόσχα για να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους του» λέει η Wall Street Journal. «Η Ελλάδα σκοπεύει να απελευθερώσει 3.500 μετανάστες με κατεύθυνση προς την Ευρώπη», υποστηρίζει η βρετανική Independent. Εν τω μεταξύ στη Μόσχα για επίσημη επίσκεψη μεταβαίνει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, εν μέσω προειδοποιήσεων από τους Ευρωπαίους εταίρους να μη σηματοδοτήσει η επίσκεψη αυτή στρατηγική στροφή της Αθήνας προς τη Μόσχα.

Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως, διαψεύδει δημοσίευμα του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, εξέφρασε τηλεφωνικά στον Πρωθυπουργό, επιφυλάξεις σχετικά με το χρόνο και την ατζέντα της επίσκεψης του στο Κρεμλίνο. Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο, τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νικόλαο Αγγελάρα, τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήριο Ρίζο κα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Το απόγευμα (17:00) ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα επίτροπο στην ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλο.