Log in
A+ A A-

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο

Η Ελλάδα θα ζητήσει αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου 2 για τους μετανάστες», προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε κοινές δηλώσεις του με τον αρμόδιο Έλληνα επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, την ώρα που το κύμα μεταναστευτικής ροής λαμβάνει ασφυκτικές διαστάσεις για τη χώρα μας. 

Αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο ότι η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης είναι σε λάθος κατεύθυνση, συμπλήρωσε ο κος Τσίπρας. «Γνωρίζω ότι η Ελλάδα προβληματίζεται, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβληματίζεται για τη συνθήκη του Δουβλίνου. Κάτι πρέπει να αλλάξει» δήλωσε ο Έλληνας επίτροπος, ενώ τόνισε ότι  «το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής δεν πρέπει να συνδέεται με το θέμα της διαπραγμάτευσης».

Στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «εξελίσσονται και ωριμάζουν», ενώ συμπλήρωσε ότι ο κ. Αβραμόπουλος μετέφερε και μήνυμα φιλίας από τον φίλο της Ελλάδας, πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Από την πλευρά του, ο κος Αβραμόπουλος κατέληξε λέγοντας: «δεν διανοούμαι ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ».

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μαζικό κύμα μετανάστευσης προς τη χώρα μας και την καθημερινή μεταφορά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας έκρουσε ξανά ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. «Η Αθήνα αδυνατεί να δώσει  καταφύγιο στα κύματα των μεταναστών. Πρέπει να δοθεί λύση», δήλωσε στο Μega. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι η Κυβέρνηση πρέπει να σταθεί αποφασιστική και θα είμαστε στο πλάι της. Δεν πρόκειται να δεχθούμε να γεμίσει η πρωτεύουσα μετανάστες, κατέληξε.

Στο μεταξύ, έντονες επικρίσεις δέχεται το BBC για ηλεκτρονικό παιχνίδι που προσομοιώνει τις τρομακτικές δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν οι Σύροι πρόσφυγες που προσπαθούν να φύγουν από την εμπόλεμη χώρα τους. Yπάρχουν σκηνές να ξυλοκοπούνται και να πετιούνται στη θάλασσα από τους διακινητές, ενώ συχνά οι διαδικτυακοί χαρακτήρες πεθαίνουν, με τους ειδικούς να επικρίνουν το BBC, σημειώνοντας πως έκαναν παιχνίδι τα δεινά εκατομμυρίων ανθρώπων.