Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Oμαλό Grexit
- Written by E.Tsiliopoulos
Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών δεν πιστεύει ότι μια μη προγραμματισμένη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ή Grexident, έγινε τον τελευταίο μήνα περισσότερο πιθανή, αν και πρόσθεσε ότι μια συντεταγμένη αποχώρηση θα μπορούσε να συζητηθεί.
«Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει, και η Ελλάδα, ότι ένα ατύχημα συνιστά το μεγαλύτερο πιθανό πρόβλημα. Αν υπήρχε ένα είδος συντεταγμένης αποχώρησης, τότε θα μπορούσε να συζητηθεί πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει», δήλωσε ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο ORF. «Βεβαίως βλέπω το πρόβλημα ότι ο χρόνος περνά, ότι το ποσό των χρημάτων που χρειάζεται είναι πράγματι πολύ μεγάλο».
Ο Σέλινγκ δήλωσε ότι θεωρεί την εφαρμογή των ιδιωτικοποιήσεων ως την πιθανή μεταρρυθμιστικό οδό την οποία η Ελλάδα μπορεί να υιοθετήσει, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει "δραματικές περικοπές" στον προϋπολογισμό.
Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τις κινήσεις της Ελλάδας προς την Ρωσία, καθώς η Αθήνα έχει δεσμευτεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Naima Gerasopoulou:The Greek dancer who became world champion in tango
- Arrest of a 68-year-old in Komotini who had the title Vor V Zakone of the Russian mafia, pistol and grenade found
- Secret meeting of Greek and Turkish intelligence chiefs in Athens
- Mitsotakis backs Germany after Russia blamed for drone attack attempt on Leipzig Airport
- AFP report from Imbros & Tenedos: Hundreds of Greeks have returned, but the Greek presence remains fragile