Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 97
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί ενθουσίασαν τους Κινέζους

  • Written by 

Ως την Σανγκάη και την Λιουγιάνγκ ταξίδεψαν oi ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί αλλά και το συρτάκι μέσω ομάδας της Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών της Ελασσόνας

 

Παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, αλλά και συρτάκι στους ήχους του "Ζορμπά" και των "Παιδιών του Πειραιά", χόρεψε ομάδα της Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών της Ελασσόνας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Σανγκάη και Λιουγιάνγκ, της μακρινής Κίνας.

Η ελληνική αποστολή απαρτίζονταν από 48 χορευτές, μουσικούς και μέλη της Ακαδημίας και συμμετείχε στα συγκεκριμένα φεστιβάλ, στα οποία έλαβαν μέρος χορευτικά συγκροτήματα, μουσικές μπάντες και φιλαρμονικές, μαζορέτες, θεατρικές ομάδες, καρναβαλικά άρματα, καλλιτέχνες και αθλητές από όλο τον κόσμο.

"Στη Σαγκάη χορέψαμε παραδοσιακούς χορούς από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα νησιά του Αιγαίου στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ασίας. Επίσης, το συρτάκι έτυχε θερμής υποδοχής κατά τη διάρκεια μιας μεγαλειώδους παρέλασης, ξεσηκώνοντας τους παρευρισκόμενους" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το μέλος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας Κωνσταντίνος Καφάσης.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από την Κυβέρνηση της Σανγκάης και τη Δημοτική-Οικονομική Επιτροπή της πόλης της Λιουγιάνγκ. Μεταξύ των χωρών που έλαβαν μέρος στα Φεστιβάλ ήταν: Αυστραλία, Εσθονία, Λετονία, Λευκορωσία, Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Κολομβία, Βραζιλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μακάο, Βέλγιο, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, Ελβετία, Μάλι, Νιγηρία, Ισπανία, Γαλλία, Μογγολία και Ταϊλάνδη.

"Πρώτη φορά στην 35η καριέρα μου στο χώρο αντικρίζω τόσο πολύ κόσμο, τόσο ενθουσιώδες και ενεργό κοινό, τέτοια ανταπόκριση από τον ντόπιο πληθυσμό" δήλωσε ο παλιός χοροδιδάσκαλος της Ακαδημίας Γιάννης Κόκκινος, αναφερόμενος στο πώς τους υποδέχτηκαν τα εκατομμύρια των Κινέζων.