Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 97
Log in
A+ A A-

44ο Ελληνικό Φεστιβάλ στο Στάτεν Άιλαντ

Με ελληνικές γεύσεις, ήχους και εορταστική διάθεση, πραγματοποιείται και ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα, 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2016, το  Ελληνικό Φεστιβάλ που διοργανώνει, για 44η χρονιά, ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος και Αγίου Νικολάου στον προαύλιο χώρο του (διεύθυνση: 1641 Richmond Av, Staten Island, New York 10314).

Το Ελληνικό Φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα (9,10 και 11 Σεπτεμβρίου), σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία επισκεψιμότητας του Ιερού Ναού, υπολογίζεται ότι το προσέλκυσε περισσότερα από 10.000 άτομα, ενώ αντίστοιχος αριθμός επισκεπτών αναμένεται και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, προσφέρεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα, επιδόρπια, ελληνικός καφές, οίνος και ζύθος, να διασκεδάσουν με παιγνίδια λούνα παρκ, αλλά και με ζωντανή παραδοσιακή μουσική από το συγκρότημα “TheCosmopolitans” υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Νίκου Νικολαΐδη, ενώ συμμετέχουν με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς τα δύο νεανικά τμήματα παραδοσιακών ελληνικών χορών της Ενορίας, το τμήμα ηλικιών από 13 έως 20 ετών και για πρώτη φορά, το τμήμα Παίδων.

Σπάνια και μη, αντικείμενα διατίθενται, επίσης, προς πώληση στα περίπτερα “Yia-Yia’s Attic” και στο “Greek Boutique”, ενώ κάθε βράδυ, πραγματοποιούνται κληρώσεις με λαχνούς, με αποκορύφωμα τη Μεγάλη Κλήρωση (“MegaRaffle”) που αναμένεται να γίνει το βράδυ πριν τη λήξη του Φεστιβάλ.  

«Το φθινόπωρο ξεκινάει με το Ελληνικό Φεστιβάλ είχε κάποτε πει η αείμνηστη βουλευτής Νέας Υόρκης Μπέτυ Κόννελλυ», επεσήμανε ο Ιερατικός Προϊστάμενος της Κοινότητας Αγίας Τριάδος-Αγίου Νικολάου, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο Φεστιβάλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα, από πλευράς επισκεψιμότητας, της Νέας Υόρκης. «Πολλοί ανυπομονούν να παρευρεθούν στο Ελληνικό Φεστιβάλ ήδη από τις αρχές του κάθε έτους, ενώ συχνά, δοκιμάζοντας τα ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα κατά την επίσκεψή τους, μας ζητούν τις συνταγές.»

«Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι το Ελληνικό Φεστιβάλ της Ενορίας μας, προσελκύει Έλληνες ομογενείς, αλλά και άτομα από άλλες εθνικότητες, για να τιμήσουν τον ελληνικό πολιτισμό και να γνωρίσουν καλύτερα την ελληνική φιλοξενία», υπογράμμισε η Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος-Αγίου Νικολάου, Γκρέτσεν-Αικατερίνη Θεοδωράκη, συμπληρώνοντας ότι το Ελληνικό Φεστιβάλ αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων της ελληνικής Κοινότητας, που είναι και η μοναδική στο Στάτεν Άιλαντ.

Η είσοδος για τους επισκέπτες είναι $2.00 το άτομο, ενώ για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ιερού Ναού: http://htsaintnicholas.ny.goarch.org/festival.html

Ώρες Φεστιβάλ:

16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6-11μ.μ.

17 Σεπτεμβρίου και ώρα 2-11μ.μ.

18 Σεπτεμβρίου και ώρα 2-10μ.μ.

 COSMOPOLITANS DAFENTOULI

Στιγμιότυπο από το Ελληνικό Φεστιβάλ την περασμένη εβδομάδα. Στο βάθος διακρίνεται το μουσικό συγκρότημα "The Cosmopolitans".

Φωτογραφίες: Δέσποινα Αφεντούλη

SIFESTIVAL DAFENTOULI

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα,ενώ για τα παιδιά διατίθενται και παιγνίδια λούνα παρκ.
 
 

FESTIVALSIP DAFENTOULI

(Από δεξιά:) Ο Ιερατικός Προϊστάμενος της Κοινότητας Αγίας Τριάδος-Αγίου Νικολάου, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, εκθέτες-συμμετέχοντες στο Ελληνικό Φεστιβάλ και η Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος-Αγίου Νικολάου.

FESTIVALSIX DAFENTOULI

Παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών από τα νεανικά τμήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος-Αγίου Νικολάου.