Log in
A+ A A-

Η Ελλάδα στηρίζει την συμφωνία του Μινσκ

Η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τη συμφωνία του Μινσκ ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της κρατικής Δούμας της Ρωσίας σημειώνοντας: «H λύση στα προβλήματα είναι ο διάλογος και η συνεργασία και όχι η κλιμάκωση ενός αδιέξοδου οικονομικού πολέμου».

Ανέφερε ακόμη ότι η βουλή των Ελλήνων είναι ανοικτή στον διάλογο και στη συνεργασία με τη ρωσική Δούμα, υπάρχει πάντα η ομάδα φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας. Με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ συναντάται στις 3μμ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στη Μόσχα. Θα ακολουθήσει στις 4.30μμ η συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

Η κυβέρνηση αποτιμά θετικά τη χθεσινή συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ενώ «πολύ θετικές» χαρακτήρισε τις συνομιλίες ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου ηγέτη. «Διαμορφώθηκαν πολλά επίπεδα συνεργασίας, τα πάντα συμφωνήθηκαν και υπάρχουν κοινά σχέδια προς υλοποίηση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι ο κεντρικός τιμώμενος ξένος ηγέτης στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης τον Ιούνιο.

Σε μία στρατηγική "διαίρει και βασίλευε" που ενδεχομένως ακολουθεί η Μόσχα για να εμποδίσει την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της, από την ΕΕ για την ουκρανική κρίση, εντάσσει δημοσίευμα των New York Times την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.