Log in
A+ A A-

Διάσταση απόψεων Κοτζιά - Κέρι για τρομοκρατία (Video)

Παραμένει το χάσμα στις απόψεις για την τρομοκρατία ανάμεσα στην Αθήνα και την Ουάσιγκτον, όπως φάνηκε και από τις δημόσιες δηλώσεις των υπουργοών εξωτερικών Τζον Κέρι και Νίκου Κοτσιά, αμέσως μετά την συνάντηση τους στο Στέιτ Ντιπαρτμεντ.

Κέρι: Οι τρομοκράτες να παραμείνουν στη φυλακή

Ο κ. Κέρι έξεφρασε την δημόσια ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για την αποφυλάκηση του Σάββα Ξηρού, ενώ ο έλληνας υπουργός εξωτερικών τόνισε ότι δεν πρόκειται για απελευθέρωση αλλά για μια διαφορετική μορφή κράτησης.

«Οι προσπάθειές μας ενάντια στην τρομοκρατία είναι σημαντικές για το μέλλον. Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για το γεγονός ότι αυτοί που διέπραξαν πράξεις τρομοκρατίας και βρίσκονται στη φυλακή, πρέπει να παραμείνουν φυλακή και ελπίζουμε ότι μπορούμε να βρούμε όλα τα ζητήματα, διότι η σχέση των χωρών μας είναι τόσο σημαντική. Ευχόμαστε η νέα κυβέρνηση σε αυτήν την συγκυρία να αντεπεξέλθει και θέλουμε να υποστηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια. » ήταν το σχόλιο του αμερικανού υπουργού οικονομικών.

ΝΑΤΟ και σχέσεις με τη Ρωσία

«Εχουμε ισχυρές σχέσεις και είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Βρισκόμαστε σε καιρούς δύσκολους. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις θυσίες που κλήθηκαν οι έλληνες να κάνουν, λόγω των προκλήσεων στον τομέα της οικονομίας Υπάρχουν όμως και οι προκλήσεις σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία και την καταπολέμησή της.» ειπε ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών και συνέχισε: «Είμαστε πεπεισμένοι για την ικανότητα της Ελλάδας να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, και να κάνει μια νέα πορεία προς τα εμπρός. Ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να διατηρήσουμε τη συνεργασία μεταξύ της Αμερικής και της Ευρώπης σχετικά με την υποστήριξή μας στην Ουκρανία, την ανάγκη να ενθαρρύνουμε τη Ρωσία με κάθε δυνατό τρόπο να τηρήσει τη συμφωνία και να φέρουμε ειρήνη στην περιοχή »

Κοτζιάς: «Διαφορετικό είδος κράτησης...»

«Είμαι εδώ» απάντησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών «ως φίλος με κάποιον που εργάζεται μαζί μας για την δημοκρατία και την ειρήνη, εναντίον της τρομοκρατίας και ελπίζω η σχέση μας να εμβαθύνει προς την συνεργασία».

«Νομίζω» πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς «ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο νέος νόμος για τους φυλακισμένους δεν θα αφήσει ελεύθερο κανένα τρομοκράτη, Θα είναι μόνο μια αλλαγή του τρόπου κράτησης και κανένας δεν θα ελευθερωθεί».

Το βίντεο με τις δηλώσεις Κοτζιά και Κέρι:

Λίγο πριν την συνάντηση των δύο υπουργών, η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπ;aρτμεντ εκτόξευσε νέες βολές κατά της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ ανήσυχοι από την συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης που οδηγεί σε πρόωρη απελευθέρωση τρομοκράτες. Πιστεύουμε ότι ακόμα κι αν οι τρομοκράτες είναι υπό κατ' οίκον κράτηση, θα είναι σε θέση να επαναλάβουν σχέδια τρομοκρατίας.»

thetoc.gr