Log in
A+ A A-

Κυβέρνηση: Βλέπει συμφωνία εντός Μαϊου

Συμφωνία εντός του Μαΐου βλέπουν κυβερνητικά στελέχη καθώς υποστηρίζουν ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος επισημαίνει ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος και δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία εντός του μήνα. Μάλιστα ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα δημοψηφίσματος διερωτήθηκε «βλέπετε κανένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις». Πάντως παραδέχθηκε ότι παραμένουν ανοικτά το ασφαλιστικό και το θέμα των συντελεστών του ΦΠΑ

Κυβερνητικά στελέχη δίνουν την εικόνα ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο της κάλπης, παρά το γεγονός ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αναβρασμός για τα μέτρα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Κομματικές πηγές σημειώνουν ότι το δημοψήφισμα αλλά ακόμα και το ενδεχόμενο των εκλογών δεν έχει φύγει από το τραπέζι παρά το γεγονός ότι μετά το Eurogroup η κυβέρνηση προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους σχετικά με την πιθανότητα προσφυγής στις κάλπες μεταφέροντας ένα κλίμα συναίνεσης με της Ε.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση- σύμφωνα με πληροφορίες- συζητά στο κυβερνητικό συμβούλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη βουλή, το ενδεχόμενο να κατατεθεί νομοσχέδιο όπου θα περιλαμβάνει μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα με στόχο να υπάρξει «φως» από την πλευρά των εταίρων για την απελευθέρωση της χρηματοδότησης με απόφαση της ΕΚΤ για την αύξηση των εντόκων γραμματίων.

thetoc.gr