Πανελλαδική στάση εργασίας στον δημόσιο τομέα
- Written by E.Tsiliopoulos
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα Δημόσια Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, λόγω 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας.
Εν τω μεταξύ, Πανελλαδική στάση εργασίας στον δημόσιο τομέα, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε την κινητοποίηση, προκειμένου να στηρίξει την εικοσιτετράωρη πανυγειονομική απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή. Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι διεκδικεί «δωρεάν δημόσια Υγεία για όλους, την επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ, την κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, την εξόφληση δεδουλευμένων νυχτερινών και αργιών, καθώς και την ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών».
Τέλος, καλεί τις ομοσπονδίες και τα σωματεία που είναι μέλη της, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 μετά το μεσημέρι, έξω από υπουργείο Υγείας.
Latest from E.Tsiliopoulos
- PSEKA demarche to Congress and White House for Turkish F-16s
- Former SYRIZA minister protests against war in Iran with portrait of Khamenei
- Reactions in Congress regarding Turkish F-16s in occupied territories
- The Roma family with the golden sovereigns declared zero taxable income, owned villas and luxury cars
- Polish national arrested on espionage charges on Crete