Συνεδριάζει ξανά αύριο του Eurogroup - Φήμες για ακύρωση δημοψηφίσματος αν υπάρξει συμφωνία
- Written by C.Athanasatos
Δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση παράτασης του προηγούμενου προγράμματος από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, όμως ξεκαθαρίστηκε ότι αύριο θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση για να συζητηθεί ένα επικαιροποιημένο πακέτο ελληνικών προτάσεων.
Την ίδια στιγμή, δημοσιογράφος από την Μάλτα δημοσίευσε στο Twitter ότι η ελληνική πλευρά ανέφερε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος!
Αναλυτικά:
Η σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup διήρκησε μια ώρα, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξέτασαν τις νέες ελληνικές προτάσεις που κατέθεσε το Μαξίμου νωρίς το απόγευμα και το οποίο αφήνει όλα τα σενάρια πλέον ανοιχτά ακόμα και εκείνο της συμφωνίας.
Μια νέα συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, , όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν εκ νέου τις ελληνικές προτάσεις. Η νέα πρόταση που ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρει πως από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος, αλλά τη συνέχεια της διαπραγμάτεθυσης με καλύτερους όρους για τον ελληνικό λαό. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο γερμανός αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ φέρεται να ξεκαθάρισε στην έκτακτη σύσκεψη πως η νέα πρότασης της Ελλάδας θα μπορεί να εξεταστεί εάν η Αθήνα ακυρώσει το δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με άλλα ρεπορτάζ, μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει όλα τα σενάρια για το δημοψήφισμα και δεν αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο εάν υπάρξει μία καλή συμφωνία για την Ελλάδα.
Related items
-
Kyriakos Pierrakakis unanimously elected President of the Eurogroup
-
North-South battle for Eurogroup leadership: Pierrakakis' opponent
-
Economy minister Kyriakos Pierrakakis in Luxembourg for the Eurogroup and Ecofin
-
Hatzidakis in Luxembourg for Eurogroup and ECOFIN meetings
-
Stelios Kouloglou leaves SYRIZA Eurogroup