Log in
A+ A A-

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής αύριο

Έκτακτη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης αύριο, υπό το πρίσμα του «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα, καλούν οι Άνγκελα Μέρκελ και Φρανουσά Ολάντ, οι οποίοι θα συναντηθούν στις 7.30 σήμερα, στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Επίσης, σήμερα το πρωί θα έχουν τηλεδιάσκεψη οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο πρόεδρος της Γαλλίας συμφώνησαν ότι η ψήφος των Ελλήνων «πρέπει να γίνει σεβαστή» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στο ελληνικό δημοψήφισμα, ο Φρανσουά Ολάντ συνεδρίασε με την ομάδα του διαχείρισης κρίσεων στο Παρίσι και στη συνέχεια είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα, την Αγγελα Μέρκελ, τον Ντόναλντ Τουσκ, τον Ζαν-Κλοντ Γιούνερ και τον Μάρτιν Σουλτς.

Στην ανακοίνωση του Ελιζέ σχετικά με τη συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ επισημαίνεται ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της μόνιμης συνεργασίας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας προς την κατεύθυνση μίας βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη γραπτή του δήλωση, χαρακτηρίζει το απότελεσμα του δημοψηφίσματος “πολύ λυπηρό για το μέλλον της Ελλάδας” και υπογραμμίζει πως “τα δύσκολα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας”.

Τέλος, σημειώνει πως θα το Eurogroup αναμένει τις πρωτοβουλίες των ελληνικών αρχών.

Την Τρίτη, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, που είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα, θα συγκληθεί το Eurogroup, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του προέδρου του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Το Eurogroup θα γίνει στις 14:00.