Log in
A+ A A-

Ο Τσακαλώτος νέος Υπουργός Οικονομικών

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών που αντικαθιστά τον Γιανη Βαρουφάκη και αναλαμβάνει και...τυπικά τα ηνία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους

Η ορκωμοσία είναι προγραμματισμένη στις 20:00 απόψε και στις 20:30 θα γίνει στο ΥΠΟΙΚ η παράδοση από τον Γ. Βαρουφάκη.

Αύριο καλείται να εκπροσωπήσει την χώρα στο Eurogroup.

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το νέο ΥΠΟΙΚ

Σύμφωνα με την FAZ ο Τσακαλώτος θεωρείται από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης ως ο πλέον κατάλληλος συνομιλητής και υψηλόβαθμη υπάλληλος του State Department ήρθε στην Αθήνα για να τον συναντήσει.

«Αλλά, είναι πραγματικά το αποδεκτό πρόσωπο της Αριστερής κυβέρνησης της Αθήνας;», αναρωτιέται η Telegraph υπενθυμίζοντας τις σπουδές του στην Οξφόρδη και τις πρωτοβουλίες του στις διαπραγματεύσεις τον περασμένο Απρίλιο.

Οι σπουδές, η αγγλοσαξωνική κουλτούρα και ο ΣΥΡΙΖΑ

Την πληροφορία ότι εκείνος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών μεταδίδει και το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές του Μαξίμου. Το Reuters περιγράφει το προφίλ του αναφέροντας ότι γεννήθηκε στο Ρότερνταμ, σπούδασε πολιτικές επιστήμες, φιλοσοφία και οικονομικά, γνωρίζει την αγγλοσαξονική κουλτούρα και σημειώνει ότι είναι μεν, είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μία δεκαετία, ωστόσο είναι περισσότερο ακαδημαϊκός, παρά «επαγγελματίας πολιτικός».

thetoc.gr