Log in
A+ A A-

Πέρασε με 17 διαρροές η δανειακή πρόταση - Μεταξύ αυτών Ζωή, Λαφαζάνης, Στρατούλης

Με 251 "ναι", 32 "όχι" και 8 "παρών" ψηφίστηκε στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον ΕΜΣ.  Δεκαεπτά διαρροές από τον κυβερνητικό συνασπισμό, όλες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, παρόντες δήλωσαν η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Αγλαϊα Κυρίτση, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ευστάθιος Λεουτσάκος, Γιάννης Σταθάς και Ηλίας Σιούτας.  Αντίθετα, απουσίασαν οι κ.κ. Μακρή, Σωτηρίου, Βαρουφάκης, Χατζηλάμπρου και Αυλωνίτου, ενώ "ΟΧΙ" είπαν οι κυρίες Γαϊτάνη και Ψαρέα.

Σε γραπτή δήλωση που διένειμε, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ξεκαθάρισε, πως στηρίζει την κυβέρνηση αλλά όχι το πρόγραμμα λιτότητας, σχολιάζοντας την απόφασή του να ψηφίσει "παρών".

"Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους «θεσμούς» και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας. Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει - χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους- μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας", δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την ψηφοφορία." 

Από την πλευρά τους, όσοι ψήφισαν παρών ή δεν προσήλθαν να ψηφίσουν άφησαν να εννοηθεί ότι δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, αλλά επέλεξαν την στάση αυτή για να μην ψηφίσουν όχι.