Πύρινα μέτωπα
- Written by E.Tsiliopoulos
Πυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση στο χωριό Κρέστενα Ηλείας. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ενώ επί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 14 οχήματα και δύο αεροσκάφη.
Πυρκαγιά και σε δασική περιοχή του νησιού της Ρόδου ξέσπασε, το μεσημέρι, από άγνωστη αιτία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην κεντρική Ρόδο, μεταξύ των χωριών Λάερμα και Απόλλωνα και για την αντιμετώπιση της έχουν σπεύσει στην περιοχή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες, με 10 οχήματα και δύο ελικόπτερα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας, όπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 15 οχήματα και δύο ελικόπτερα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11 το πρωί, στην περιοχή Μαγούλα Αττικής, ενώ μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και στην Κεντρική Ρόδο για την κατάσβεση φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι.
Στη Μαγούλα, δεν απειλούνται κατοικίες και σύμφωνα με την εκτίμηση της Πυροσβεστικής, είναι θέμα χρόνου η οριοθέτησή της. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα.
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece moves to become Southeast Europe’s first carbon storage hub
- Giannis Antetokounmpo says Heat provide best route to another NBA title
- Mitsotakis says under-15s should be banned from major social media platforms, warns of AI's "extreme" risks
- Marco Rubio made a reference to the murder of Vagia Nestora - "She was executed because her daughter dared to run for public office"
- Greek banks have liquidity ready to fuel economic growth