Log in
A+ A A-

ΔΝΤ: Θα συζητήσουμε την ελληνική πρόταση

Την διάθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συζητήσει την ελληνική πρόταση για νέα δανειακή σύμβαση μετέφερε στους δημοσιογράφος αξιωματούχος του ΔΝΤ, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

"Επιβεβαιώνουμε ότι λάβαμε μια επιστολή από τις ελληνικές αρχές, που δηλώνουν ότι αναζητούν ένα νέο δάνειο από το ΔΝΤ. Εμείς θα συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους εταίρους μας, το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις.", αναφέρει το στέλεχος του δΝΤ.

Στην επιστολή, η οποία εστάλη χθες και φέρει την υπογραφή του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει: «Κατ' εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015, σας ενημερώνουμε ότι αιτούμεθα μίας νέας δανειακής διευκόλυνσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Παράλληλα, ο Υπουργός ανέφερε « οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν μία σειρά από πολιτικές, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και, κυρίως, θα κατανείμουν το κόστος της οικονομικής προσαρμογής με τρόπο δίκαιο, διορθώνοντας έτσι τις αδικίες του παρελθόντος.».