Log in
A+ A A-

Προς άμεση προσφυγή στις κάλπες

Καθοριστική η σημερινή ημέρα για τις περαιτέρω πολιτικές κινήσεις της κυβέρνησης κι ενώ στο Μαξίμου κερδίζει έδαφος το σενάριο της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 2 μμι ο πρωθυπουργός με συνεργάτες και στελέχη κι ενώ η αντιπαράθεση με την Αριστερή Πλατφόρμα φέρνει όλο πιο κοντά την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ένα τμήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να γίνει από συμπολίτευση, αντιπολίτευση. Μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες, μπροστά σ' αυτήν την εξέλιξη, ο Πρωθυπουργός θα εξαγγείλει πολιτικές πρωτοβουλίες», τόνισε, , μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Οι εκλογές που, απ ότι ακούω κι εγώ, έρχονται, δεν θα είναι ίδιες με αυτές του 2012, γιατί τώρα υπάρχει και συμφωνία και το πλαίσιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δήλωσε στη Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Επανέλαβε ότι η απόφαση του Γιούρογκρουπ της περασμένης Παρασκευής, εγγυάται όλες τις καταθέσεις, και κάλεσε τον λαό να εμπιστευτεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα επιστρέφοντας τα χρήματα που έχει – όπως είπε – είτε κάτω από το στρώμα, είτε στο εξωτερικό.

«Από τη στιγμή που υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις σίγουρα αυτές θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος» είπε στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο γγ του υπουργείου εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, ο οποίος χαρακτήρισε το Σεπτέμβρη καλό μήνα για εκλογές.

«Η διαρκής διαφοροποίηση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο δημιουργεί ένα ρήγμα που είναι αγεφύρωτο. Όταν αμφισβητείς συνολικά τις προθέσεις του άλλου και ουσιαστικά τον καταγγέλλεις ότι έχει αλλάξει στρατόπεδο, τότε ο χωρισμός είναι μονόδρομος» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας ότι η ανάγκη για εκλογές έχει προκύψει εκ των πραγμάτων.

Άλλοι άλλαξαν. Όχι εμείς. Εμείς είμαστε ο αυθεντικός ΣΥΡΙΖΑ”, διεμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Λαπαβίτσας. Σημείωσε πάντως πως δε χρειάζεται η δημιουργία νέου κόμματος Λαφαζάνη και ανέφερε πως αυτό που απαιτείται στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι ένα μέτωπο, που θα εκφράσει καθαρά το αντιμνημονιακό "όχι” στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η αντιπρόεδρος της Βουλής και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου. “Η δική μου αίσθηση και πεποίθηση είναι ότι οι εκλογές γίνονται με μοναδικό γνώμονα για να πετάξει ο κ. Τσίπρας έξω από τις λίστες τους βουλευτές που ψήφισαν όχι στο μνημόνιο», δήλωσε, μιλώντας στο MEGA. Η κ.  Χαραλαμπίδου είπε επίσης ξεκάθαρα ότι η Αριστερή Πλατφόρμα ετοιμάζει κόμμα, τονίζοντας:  «Σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά την πολιτική εκπροσώπηση του όχι στο δημοψήφισμα . Δεν μπορούμε να ταυτίσουμε την πορεία της αριστεράς στην χώρα με τα Μνημόνια».

Η προκήρυξη εκλογών γίνεται για να λύσει ο κ. Τσίπρας το εσωτερικό του πρόβλημα”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια και τις συνεχόμενες διαρροές που σήμερα μιλούν για άμεσες εκλογές γιατί πλήττουν τη χώρα”, τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.