Log in
A+ A A-

Αντιδράσεις για το κλείσιμο της "Ελληνικός Χρυσός"

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι της "Ελληνικός Χρυσός" στην προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας εταιρείας στις Σκουριές, μετά από απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη, λόγω παράβασης των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρεία, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

"Αιφνιδιαστήκαμε γιατί χθες σε εκπροσώπους μας, στο γραφείο του, ο κ. Σκουρλέτης μας διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την εργασία μας. Λόγω εκλογών μάλλον, βάλαν ξανά ψηλά τη σημαία του κλεισίματος των μεταλλείων", δήλωσε στον Α984 και τον Ηλία Κανέλλη, ο Νίκος Αλεύρας, γραμματέας του Σωματείου Εργατοτεχνικών και Υπαλλήλων.

Από την πλευρά του, ο Paul Wright, Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, σε δήλωση του αναφέρει: «Είμαστε απογοητευμένοι και μπερδεμένοι από αυτή την απόφαση του Υπουργού ΠΑΠΕΝ που θέτει σε άμεσο κίνδυνο 5.000 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των 2.000 Ελλήνων εργαζόμενων και εργολάβων της Ελληνικός Χρυσός. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι θα κινηθούμε νομικά εναντίον της απόφασης προκειμένου να διασφαλίσουμε και να υπερασπισθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε τα δικαιώματα της Eldorado, της Ελληνικός Χρυσός, τους Έλληνες εργαζόμενους μας και όλη την περιοχή και τους φορείς που στηρίζουν την δραστηριότητά μας στην Χαλκιδική. Η δραστηριότητά μας σε όλα τα εργοτάξια της εταιρείας στην Χαλκιδική συνεχίζεται κανονικά. Η Ελληνικός Χρυσός ωστόσο ενδέχεται να αναγκαστεί να αναστείλει όλες τις μεταλλευτικές και αναπτυξιακές δραστηριότητές της στην Χαλκιδική".