Log in
A+ A A-

Αποχωρούν οι πρόσφυγες

Μαζικά αποχωρούν από τον Πειραιά οι 2.500 Σύριοι πρόσφυγες που έφθασαν το πρωί στην προβλήτα Ε1 με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με απώτερο στόχο να φθάσουν στα βόρεια σύνορα της χώρας και να προλάβουν να διασχίσουν τα Βαλκάνια πριν κλείσουν ερμητικά τα σύνορα. Τελικός προορισμός είναι τα κράτη-μέλη της ΕΕ στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής δεν υπάρχει σχέδιο μεταφοράς τους ωστόσο τους έχει ενημερώσει για τη δομή στον Ελαιώνα και για τις νομικές κινήσεις αναφορικά με την παροχή ασύλου.

«Η χώρα δεν έχει κανέναν σχεδιασμό, δεν έχει μεταναστευτική πολιτική» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Επεσήμανε ότι και πάλι στη Αθήνα θα βρεθούν δυόμισι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες και διερωτήθηκε αν η Αθήνα θα λύσει το πρόβλημα της χώρας. Κάλεσε τους υπευθύνους να σοβαρευτούν, λέγοντας πως η Αθήνα δεν πρόκειται από εδώ και πέρα να γίνει ο τόπος προορισμού αυτών των ανθρώπων. Οφείλουμε να τους βοηθήσουμε, επισήμανε ο κ Καμίνης, αλλά με τέτοιον τρόπο ώστε να μην αδικείται μια ολόκληρη πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 150 μετανάστες έπρεπε να περάσουν από το Τμήμα Αλλοδαπών στον Πειραιά για τη διακρίβωση στοιχείων, ενώ δεν αποκλείεται και η διπλωματική εμπλοκή. Πάντως, πολλοί από τους μετανάστες αντέδρασαν για την αλλαγή προορισμού.