Ένταση στα σύνορα με πρόσφυγες
- Written by E.Tsiliopoulos
Δέκα άτομα τραυματίστηκαν από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης που χρησιμοποίησαν νωρίτερα το πρωί συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ για να απωθήσουν τους πρόσφυγες στην ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα, στο ύψος της Ειδομένης.
Απ' αυτούς οι τέσσερις, σύμφωνα με κλιμάκιο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βρίσκεται στην περιοχή, τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρονται αυτή την ώρα, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Κιλκίς.
Η αστυνομία της ΠΓΔΜ δεν έχει γνωστοποιήσει τίποτα, μέχρι στιγμής, σχετικά με το ότι αστυνομικοί της χώρας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν το πλήθος των συγκεντρωμένων προσφύγων, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν αναπτυχθεί, από χθες το μεσημέρι, στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας και δεν επιτρέπουν σε πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ.
Μάλιστα, η αστυνομία της ΠΓΔΜ έχει τοποθετήσει στην ουδέτερη ζώνη και ένα χαμηλό συρματόπλεγμα, μήκους 200-300 μέτρων, ώστε να κρατά σε κάποια απόσταση τους πρόσφυγες.
Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ γνωστοποίησε, χθες, ότι κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία για την αντιμετώπιση, όπως ανέφερε, της κατάστασης με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ υπέγραψε απόφαση για την ανάμειξη του Στρατού της χώρας στην αντιμετώπιση της κατάστασης με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Women Forward Summit in Athens highlights equality, leadership and the future of work
- Greek-born casting director Cassandra Kulukundis makes Oscar history with first Best Casting award
- PSEKA demarche to Congress and White House for Turkish F-16s
- Former SYRIZA minister protests against war in Iran with portrait of Khamenei
- Reactions in Congress regarding Turkish F-16s in occupied territories