Log in
A+ A A-

Επιστρέφει την εντολή ο Μεϊμαράκης

Αλλαγή σκυτάλης στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών καθώς, μετά τις άκαρπες επαφές, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετέβη πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραδώσει τη διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος με τη σειρά του θα την δώσει στην τρίτη τη τάξει, πλέον, κοινοβουλευτική δύναμη, τη "Λαϊκή Ενότητα" του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει  προαναγγείλει πως σκοπεύει να εξαντλήσει το χρόνο των τριών ημερών, κάνοντας επαφές με κόμματα και κοινωνικούς φορείς.

Την στήριξη του στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Λαϊκή Ενότητα εκφράζει με άρθρο του στο iskra.gr o πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλος της διοίκησης της εταιρείας Νίκος Φωτόπουλος. "Στηρίζω όλους όσους από το ΣΥΡΙΖΑ τίμησαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και καταψήφισαν και το τρίτο μνημόνιο για λόγους συνέπειας, ιδεολογικούς, ανθρωπιστικούς αλλά και σεβασμού σε όσους έμειναν πιστοί στις θέσεις με τις οποίες εκλέχθηκαν", τονίζει χαρακτηριστικά.

"Δεν υπάρχει προοπτική πολιτικής συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα", ξεκαθαρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, στη Die Welt, γιατί, όπως τονίζει, πολιτικά η απόσταση που τους χωρίζει είναι μεγάλη, σημειώνοντας πως για το κόμμα του κ. Λαφαζάνη η επιστροφή στη δραχμή είναι ιδεολογικό ζήτημα. Ερωτηθείς αναφορικά με το ενδεχόμενο να μετέχει ξανά σε μια κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε: «ποτέ μη λες ποτέ».

Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει τον κ. Μεϊμαράκη με τη ΝΔ να κάνει λόγο για «καθεστωτική αντίληψη» και να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. «Ο Πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση, φτάνοντας να αποκαλεί 'καθεστωτική αντίληψη' την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία», απάντησαν συνεργάτες του πρωθυπουργού. «Η αλαζονεία τυφλώνει» αντέτειναν κύκλοι της Συγγρού.

"Μετά τις εκλογές πρέπει οπωσδήποτε να σχηματιστεί κυβέρνηση έστω και με ετερόκλητες ομάδες γιατί δεν έχουμε περιθώριο για επαναληπτικές εκλογές" είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. Αφού τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει διερευνητική διαδικασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λόγω των ευθυνών τους για όσα έγιναν στο παρελθόν, πρόσθεσε πως αν υπάρχει λαϊκή επιταγή θα αναγκαστούν να συνεργαστούν.

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει στις 12.00 το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, για τον σχεδιασμό της στρατηγικής του προεκλογικού αγώνα του κόμματος.

"Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται τη στιγμή που ο λαός θα καταλάβει τι έχει συμφωνήσει", τόνισε, πριν από λίγο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο MEGA, και πρόσθεσε: "από την πλευρά της, η ΝΔ προσπαθεί να καθυστερήσει, αυτό όμως έχει κόστος για τη χώρα". "Το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει την ανασυγκρότηση, ενότητα και διεύρυνσή του", υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Αλλαγή εκτίμησης σχετικά με την παραίτηση Τσίπρα και τις επιπτώσεις από τις πρόωρες εκλογές από τον οίκο αξιολόγησης Moody's. Παρότι  μετά το διάγγελμα Τσίπρα ο οίκος είχε ξεκαθαρίσει ότι η απόφασή του Πρωθυπουργού να παραιτηθεί θα μπορούσε να ενισχύσει τις ανησυχίες για την υλοποίηση του προγράμματος, με νέα έκθεσή του ο οίκος λαμβάνει αποστάσεις από την αρχική του θέση και χαρακτηρίζει την παραίτηση Τσίπρα πιστωτικά θετική.