Συνεχίζεται η λειτουργία της Βουλής
- Written by E.Tsiliopoulos
Δύο συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής ενέκρινε η Διάσκεψη των Προέδρων που διεξήχθη με το 1/4 των μελών της, με μια συνδυαστική ερμηνεία του κανονισμού του κοινοβουλίου με τον Διοικητικό Κώδικα.
Το απόγευμα της Τρίτης θα συγκληθεί η Ολομέλεια για να συζητήσει τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και την Τετάρτη, με θέμα το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος. Η πρόεδρος της Βουλής συγκάλεσε για σήμερα Δευτέρα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να ζητηθούν τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος.
Την Τρίτη το πρωί, στην ίδια επιτροπή έχει καλέσει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα για την υπόθεση της Siemens. Η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι με την υπογραφή της συμφωνίας κάποιοι υπέγραψαν και συμβόλαιο πολιτικού θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και συμβόλαιο πολιτικού θανάτου της Δημοκρατίας. Όμως, πρόσθεσε, η κυρία Κωνσταντοπούλου τα συμβόλαια αυτά δεν εκτελούνται χωρίς αντίσταση. Υπάρχει απαρτία κατέληξε.
Επίσης, σχολιάζοντας την απαντητική επιστολή που της έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι ο κ. Παυλοπουλος δυστροπεί και δε θέλει αυτοβούλως να διαβιβάσει στη Βουλή τα πρακτικά της συζήτησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος.
Η σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων «με μονοκομματική σύνθεση αγνοεί επιδεικτικά την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το ότι η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, σημείωσε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.
Latest from E.Tsiliopoulos
- PSEKA demarche to Congress and White House for Turkish F-16s
- Former SYRIZA minister protests against war in Iran with portrait of Khamenei
- Reactions in Congress regarding Turkish F-16s in occupied territories
- The Roma family with the golden sovereigns declared zero taxable income, owned villas and luxury cars
- Polish national arrested on espionage charges on Crete