Προφυλακιστέοι τέσσερις διακινητές
- Written by E.Tsiliopoulos
Προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν -σήμερα, μετά την απολογία τους- οι 4 από τους 5 Αιγυπτίους που κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση και έκθεση σε κίνδυνο των 235 μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν την περασμένη εβδομάδα στα διεθνή ύδατα, νότια της Κρήτης.
Με απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, ο πέμπτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, καθώς από την εξέταση του, αλλά και από μαρτυρίες, αποδείχθηκε ότι ήταν απλά επιβάτης του σκάφους στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες.
Οι 235 μετανάστες, στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν άνδρες νεαρής ηλικίας, είχαν εντοπισθεί από τις ιταλικές αρχές την ώρα που το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν άρχισε να βυθίζεται. Περισυλλέγησαν από φορτηγό πλοίο που σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές τους οδήγησε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας. Από εκεί οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στα Χανιά, παρέμειναν στο κλειστό γυμναστήριο της παλιάς ηλεκτρικής και μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν σε κέντρα φιλοξενίας εκτός Χανίων.
Εν τω μεταξύ, άλλους 49, συνολικά, παράτυπους μετανάστες συνέλλεξαν σήμερα οι Λιμενικές Αρχές ανοιχτά της Σάμου, νότια της Κω και στην θαλάσσια περιοχή της Μεγίστης.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece moves to become Southeast Europe’s first carbon storage hub
- Giannis Antetokounmpo says Heat provide best route to another NBA title
- Mitsotakis says under-15s should be banned from major social media platforms, warns of AI's "extreme" risks
- Marco Rubio made a reference to the murder of Vagia Nestora - "She was executed because her daughter dared to run for public office"
- Greek banks have liquidity ready to fuel economic growth