Απαγόρευση ανοικτών πωλήσεων έως και 30 Σεπτεμβρίου
- Written by E.Tsiliopoulos
Την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων επί μετοχών των εισηγμένων εταιρειών στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ), έως και την 30ή Σεπτεμβρίου 2015, αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει τους Ειδικούς Διαπραγματευτές που πραγματοποιούν ειδική διαπραγμάτευση:
α. Στις μετοχές που είναι εισηγμένες στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στην ΕΝΑ (Εναλλακτική Αγορά) για τις οποίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι η αρμόδια εποπτεύουσα αρχή.
β. Στα παράγωγα των παραπάνω μετοχών.
γ. Στα παραστατικά τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants) των παραπάνω μετοχών.
δ. Στα μερίδια Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ETFs) και στα παράγωγα επί των δεικτών των οποίων οι παραπάνω μετοχές αποτελούν μέρος της σύνθεσής τους.
Η εξαίρεση της παραγράφου αφορά συναλλαγές που σκοπό έχουν την κάλυψη ή την αντιστάθμιση κινδύνου συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της άσκησής των υποχρεώσεων των ειδικών διαπραγματευτών.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece moves to become Southeast Europe’s first carbon storage hub
- Giannis Antetokounmpo says Heat provide best route to another NBA title
- Mitsotakis says under-15s should be banned from major social media platforms, warns of AI's "extreme" risks
- Marco Rubio made a reference to the murder of Vagia Nestora - "She was executed because her daughter dared to run for public office"
- Greek banks have liquidity ready to fuel economic growth