Εκατοντάδες πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας
- Written by E.Tsiliopoulos
Άλλοι 2.500 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν νωρίτερα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο λιμάνι του Πειραιά, όπου σήμερα αναμένονται περίπου 5.500 άνθρωποι. Την ίδια ώρα, οι πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας ξεπερνούν τους 1.300.
Κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, δηλώνουν οτι θα πρέπει να υπάρξει συνολική μέριμνα ώστε οι αρμόδιες αρχές να τους παραλαμβάνουν από το λιμάνι του Πειραιά με πούλμαν και απο εκεί κατευθείαν να τους πηγαίνουν στις δομές υποδοχής και φιλοξενίας.
Μεταξύ των προσφύγων στην πλατεία υπάρχουν πολλά γυναικόπαιδα, ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη για φάρμακα, κυρίως για μικρά παιδιά, που υποφέρουν από ιώσεις λόγω και του επίπονου ταξιδιού. Απλοί πολίτες συνεχίζουν να προσέρχονται στην πλατεία και να προσφέρουν τρόφιμα, γάλατα για τα μικρά παιδιά και είδη ένδυσης.
Ο Ερυθρός Σταυρός θα διανείμει δωρεάν φαγητό σε πρόσφυγες και μετανάστες, επί της Γ' Σεπτεμβρίου, στον πρώην Σταθμό Α' Βοηθειών.
Στον Πειραιά, έκανε στάση το πρωί, το Πλοίο της Ειρήνης. Αντιπροσωπεία των επιβαινόντων στο Πλοίο θα επισκεφτούν τα Γραφεία της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», για να τους παραδώσουν βοήθεια προοριζόμενη για τους πρόσφυγες.
Στο μεταξύ, ξεκίνησε η μεταφορά εκατοντάδων προσφύγων, από το κλειστό στάδιο του Τάε Κβο Ντο, στο γήπεδο του Χόκεϊ, στο Ελληνικό, όπου θα παραμείνουν 30 ημέρες.
Ένα από τα πρόσωπα των τελευταίων 24ώρων o οδηγός λεωφορείων και συνδικαλιστής του Οργανισμού Συγκοινωνιών, Αποστόλης Κασιμέρης, o οποίος το βράδυ του Σαββάτου και εν μέσω καταιγίδας πήρε λεωφορείο από το αμαξοστάσιο του Ελληνικού και κατευθύνθηκε στην πλατεία Βικτωρίας επιχειρώντας να μεταφέρει οικογένειες προσφύγων σε προστατευμένο χώρο.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του, οι προϊστάμενοί του αρνήθηκαν να δώσουν το πράσινο φως για τη μεταφορά, παρά το γεγονός ότι από τις 26 του μήνα υπήρχε σχετική εντολή από το υπουργείο Υποδομών. Στην πλατεία Βικτωρίας βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικούς και η σύλληψή του αποτράπηκε λόγω της παρουσίας εκεί τα ξημερώματα του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη.
"Ο οδηγός πήρε αυθαίρετα το λεωφορείο. Η εταιρία θα προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες", δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή "Ντάμες Σπαθί" ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΣΥ, Χρήστος Χαλαζιάς, προμηνύοντας μήνυση εναντίον του.
"Υπήρχε ανάγκη να προστατευθούν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν μετανιώνω για την κίνησή μου", ανέφερε στην ίδια εκπομπή ο οδηγός.
Το τελευταίο τριήμερο, στη χώρα μας διασώθηκαν 922 άνθρωποι.
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- PSEKA demarche to Congress and White House for Turkish F-16s
- Former SYRIZA minister protests against war in Iran with portrait of Khamenei
- Reactions in Congress regarding Turkish F-16s in occupied territories
- The Roma family with the golden sovereigns declared zero taxable income, owned villas and luxury cars
- Polish national arrested on espionage charges on Crete