Log in
A+ A A-

Δύο νέοι γιατροί εγκαταλείπουν την Ελλάδα κάθε μέρα

Το μείζον θέμα της μετανάστευσης των νέων γιατρών, βρέθηκε στο επίκεντρο του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, περισσότεροι από 3.000 νέοι γιατροί στην Αθήνα είναι άνεργοι και πολλοί ακόμα είναι υποαπασχολούμενοι. Ενώ κάθε μέρα δύο γιατροί εγκαταλείπουν την Ελλάδα και αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον κ.Πατούλη, ο ΙΣΑ, πρόκειται να κάνει ηχηρή παρέμβαση, στο υπουργείο Υγείας, με την οποία θα ζητήσει να ληφθούν άμεσα μέτρα, για την στήριξη των νέων γιατρών,την εκπαίδευσή τους και τις επαγγελματικές προοπτικές που οφείλει να παρέχει η πολιτεία προκειμένου να ανακοπεί η μετανάστευση στο εξωτερικό, που αποτελεί αιμορραγία για τη χώρα μας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των νέων γιατρών αναφέρθηκαν στα καίρια ζητήματα που τους απασχολούν όπως είναι η ανεργία, η αλλαγή στις λίστες των επικουρικών γιατρών με τη μη δημοσιοποίηση των κενών θέσεων και το μη δικαίωμα επιλογής από  το ενδιαφερόμενο της θέση που θα τοποθετηθεί.

Ακόμη αναφέρθηκαν στο υποχρεωτικό αγροτικό που καθυστερεί την έναρξη ειδικότητας, -ενώ θα έπρεπε η στελέχωση των αγροτικών ιατρείων να γίνει από γενικούς γιατρούς – καθώς και στις καθυστερήσεις της αποπληρωμής των εφημεριών που καθιστά δύσκολη την επιβίωσή τους.