Log in
A+ A A-

Αποπομπή Σαββαΐδου αποφάσισε η κυβέρνηση

Την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε η κυβέρνηση κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναζητώντας την ίδια στιγμή τη νομική οδό που θα διευκολύνει την απομάκρυνσή της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η παύση της από τα καθήκοντά της θα δρομολογηθεί μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου καθώς η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων είναι ανεξάρτητη αρχή με τον επικεφαλής να έχει πενταετή θητεία.

«Δεν ξέρω εάν αντιδρά η τρόικα ή η κυρία Σαββαϊδου. Δεν τα ταυτίζω στη συγκεκριμένη συζήτηση, αλλά νομίζω ότι την κυρία Σαββαϊδου δεν τη δικάσαμε. Δεν τη δίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, ούτε ο πρωθυπουργός», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ALPHA 9,89.

«Ωστόσο, θα πρέπει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και να δει ότι δεν διευκολύνεται ούτε το δικό της έργο όταν υπάρχουν σύννεφα. Σύννεφα στον τρόπο που ασκείται αυτός ο πολύ σοβαρός και πολύ σημαντικός ρόλος», πρόσθεσε η κυρία Γεροβασίλη.

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, για την υπόθεση της Κατερίνας Σαββαϊδου, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ζητώντας να πληροφορηθεί εάν ισχύουν οι ισχυρισμοί της ότι η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για την τροποποίηση της απόφασης που αφορά την υπόθεση του “παγώματος” του προστίμου προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, η κυβέρνηση ενημερώθηκε από την ίδια τόσο μέσω της τότε αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, όσο και του τότε προϊσταμένου του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Φραγκίσκου Κουτεντάκη, και παρά ταύτα, δεν της ζητήθηκε η ανάκληση ή τροποποίηση της σχετικής απόφασης.