Log in
A+ A A-

Αλλαγές στο Δημόσιο μέχρι μέσα Δεκεμβρίου

Την έγκριση από τους Θεσμούς πήρε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να προχωρήσει στις αλλαγές στο Δημόσιο αλλά και στην εφαρμογή του νέου μισθολογίου από το 2016 καθώς και τον προγραμματισμό των προσλήψεων για το νέο έτος.

Στη συνάντηση που έγινε μεταξύ «θεσμών» και του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών στο Δημόσιο καθώς και η σειρά με την οποία θα κατατεθούν τα σχετικά νομοσχέδια στη Βουλή.
Ειδικότερα την τελευταία εβδομάδα του μήνα πρόκειται να δοθούν προς δημόσιας διαβούλευση τα νομοσχέδια που έχουν να κάνουν με το νέο μισθολόγιο καθώς και με την αξιολόγηση και την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο. Την ερχόμενη εβδομάδα τα δύο αυτά νομοσχέδια θα τα επεξεργαστεί τεχνικό κλιμάκιο των «Θεσμών» και στην συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο, ενώ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το νομοσχέδιο της αξιολόγησης που περιλαμβάνει και αλλαγές στην διαδικασία επιλογής προϊσταμένων. Η συμφωνία με τους δανειστές της χώρας προβλέπει ότι στις 15 Νοεμβρίου, το αργότερο, πρέπει τα δύο νομοσχέδια να έχουν κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή. Το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016.
Στην συνέχεια, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να έχει καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την μόνιμη κινητικότητα στο Δημόσιο, ενώ θα πρέπει να έχει προωθήσει και τις τελευταίες 2.000 προσλήψεις που απομένουν να γίνουν για το 2015. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν κυρίως από το ΑΣΕΠ καθώς περί τις 4.000 επιτυχόντες διαγωνισμών περιμένουν από το 2009 να διοριστούν σε θέσεις του Δημοσίου. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν με βάσει τις ανάγκες που καταγράφονται αυτό το χρονικό διάστημα για εξειδικευμένες θέσεις στη κρατική μηχανή.  Και αυτό το νομοσχέδιο θα επεξεργαστεί από τα τεχνικά κλιμάκια των «θεσμών» πριν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και στην συνέχει κατατεθεί στη Βουλή.
Στο μεταξύ σήμερα ο κ. Βερναρδάκηςμε απόφαση του καλεί τους επιτυχόντες από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998 να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά στους πίνακες του ΑΣΕΠ καθώς το υπουργείο σκοπεύει να τους εντάξει στον προγραμματισμό των προσλήψεων για το 2016. Να σημειωθεί ότι από τους συγκεκριμένοι επιτυχόντες, περί τα 2.400 άτομα, είχαν προσληφθεί μόνο 300 άτομα επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου και αυτά με νομοθετική ρύθμιση. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στο ΑΣΕΠ το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 29 του μηνός μέχρι και την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.