Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

Στην Αθήνα φθάνει την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ για συνομιλίες με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας και κορυφαίο θέμα την προσφυγική κρίση.

Ο κ. Σταϊνμάιερ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 13.00 και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνει δεκτός στις 13.30 από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, με δηλώσεις του στα ΝΕΑ απευθύνει μήνυμα για το χρέος λέγοντας πως «θα ήταν καλύτερο για όλες τις πλευρές να μην προβάλλουν νέες επιθυμίες ή απαιτήσεις κάθε φορά που υπάρχει μια δυσκολία». «ο Τσίπρας έχει την εντολή να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και προσθέτει ότι «αλληλεγγύη και μεταρρυθμίσεις αποτελούν τις ίδιες πλευρές του ίδιου νομίσματος και του δρόμου εξόδου από την κρίση που επέλεξε η κυβέρνηση» τονίζει χαρακτηριστικά.

Οι κ.κ. Κοτζιάς και Σταϊνμάιερ θα έχουν αρχικά κατ” ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών, καθώς και γεύμα εργασίας.

Οι κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών προς τον Τύπο θα πραγματοποιηθούν περί ώρα 14.30.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει τον γερμανό ομόλογό του στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή αναγόρευσης του Υπουργού Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.