Log in
A+ A A-

Νέα δεδομένα για το μοιραίο Airbus

Νέα ανατροπή στην υπόθεση του μοιραίου Airbus που συνετρίβη στη χερσόνησο του Σινά οδηγώντας στον θάνατο 224 ανθρώπους.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου απορρίπτει τους ισχυρισμούς Ρώσων αξιωματούχων ότι το αεροσκάφος διαλύθηκε ενόσω ήταν ακόμη στον αέρα, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις για να υποστηριχθεί ένα τέτοιο σενάριο.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μοχάμεντ Ράχμι επιβεβαίωσε ότι το Airbus A321 δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου πριν από τη συντριβή του. Ο Ράχμι τόνισε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις ότι το αεροσκάφος διαλύθηκε εν πτήσει.

Υπενθυμίζεται ότι το γεγονός πως το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου αλλά και το ότι τα συντρίμμια του διασκορπίστηκαν σε μια έκταση πολλών χιλιομέτρων προκαλεί σοβαρά ζητήματα αναφορικά με τα αίτια της συντριβής. Έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες, μεταξύ αυτών και το ενδεχόμενο έκρηξης βόμβας στο εσωτερικό του αεροπλάνο αλλά και εκείνο της πυραυλικής επίθεσης.

Σημειώνεται ακόμη ότι παρακλάδι του ΙSIS ισχυρίζεται πως εκείνο κατέρριψε το αεροσκάφος, πράγμα που διαψεύδει τόσο το Κρεμλίνο όσο και η Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι τζιχαντιστές δεν διαθέτουν πυραύλους ικανούς να πλήξουν ένα αεροσκάφος σε ύψος 30.000 ποδών.

thetoc.gr