Log in
A+ A A-

Νέο ξέσπασμα της μητέρας του Παύλου Φύσσα

Νέο επεισόδιο με τη Μάγδα Φύσσα στον Γ. Ρουπακιά κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής. "Θα του κόψω το λαρύγγι. Δεν θα φύγω από αυτη τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω, απόβρασμα της κοινωνίας", φώναξε η μάνα του Παύλου Φύσσα για τον δολοφόνο του γιού της, Γ.Ρουπακιά.  

Ήταν στο διάλειμμα της ακροαματικής διαδικασίας, όταν η Μάγδα Φύσσα πέρασε μπροστά στο ακροατήριο και πέταξε για άλλη μια φορά ένα μπουκάλι νερό προς το πλευρό του Γ.Ρουπακιά.

Αυτός , που καθόταν μόνος στο εδώλιο δεν αντέδρασε σε αντίθεση με έναν συνήγορο υπεράσπισης ο οποίος απευθυνόμενος προς τους αστυνομικούς που δεν σταμάτησαν τη Μάγδα Φύσσα του είπε : " Θα την μαζέψετε επιτέλους;".

" Εμένα να μαζέψουν; Τι θέλετε ήρθατε να τον προστατέψετε;", απάντησε η Μάγδα Φύσσα.

"Όργανο του εγκληματικού σχεδίου ο Ρουπακιάς"

Ο Γ. Ρουπακιάς ήταν το όργανο ενός εγκληματικού σχεδίου που είχε εξυφάνει η Χρυσή Αυγή. Αυτό υποστήριξαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη για την Χ.Α. σχολιάζοντας τα όσα προέκυψαν από την κατάθεση του αστυνομικού, ο οποίος το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα συνέλαβε τον Γ. Ρουπακιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός Δ. Κουρετζής καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε ότι ο δράστης της δολοφονίας ήταν ήρεμος και κάπνιζε μετά τη δολοφονία μέσα στο αυτοκίνητο του, ενώ κατά την προσαγωγή του στο αστυνομκό τμήμα του είπε : "Εγώ το έκανα...μην το πείτε, είμαι δικός σας". Σε ερώτηση του αστυνομικού "τι εννοείς δικός μας;", ο Γ. Ρουπακιάς του απάντησε "είμαι της Χρυσής Αυγής".

Η φράση αυτή, υποστήριξαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, είναι ομολογία του οργανωμένου χαρακτήρα της επίθεσης σε βάρος του Π.Φύσσα.

Για την επίθεση σε βάρος Κουμουτσάκου

Ακόμα οι συνήγοροι μίλησαν για θρασύτητα που με την οποία δρούσε και εξακολουθεί να δρα μέχρι και σήμερα η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση αναφερόμενοι και στη χθεσινή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ , Γ.Κουμουτσάκου, που αποδίδεται, κατά πληροφορίες, σε μέλη της Χ.Α.

Μάλιστα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, θέλοντας να καταδείξουν ότι υπήρξε προσπάθεια τρομοκράτησης του μάρτυρα - αστυνομικού, ο οποίος μίλησε στο δικαστήριο για απειλές σε βάρος του ίδιου και της οικογένειας του, επικαλέστηκαν την φράση με την οποία ολοκλήρωσε την κατάθεσή του.

Είχε πει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ο μάρτυρας απευθυνόμενος προς το δικαστήριο: "Κυρία πρόεδρε,δεν θέλω να ελλοχεύει κίνδυνος για μένα και την οικογένεια μου και ζητώ την προστασία τη δική μου και της οικογένειας μου".

Αντίθετα από την πλευρά της υπεράσπισης υποστηρίχτηκε ότι ο αστυνομικός δεν συνεισέφερε το παραμικρό στοιχείο για εγκληματική δράση της ΧΑ, ενώ επικαλούμενοι την πρώτη του κατάθεση, μίλησαν για μεγάλες αντιφάσεις του μάρτυρα.

Όπως ανακοίνωσε στη συνέχεια ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, θα προσκομίσει ο ίδιος στο ακροατήριο ολόκληρη τη ραδιοφωνική συνέντευξη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, όπου ακούγεται να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να ξακαθαριστεί τι είχε ακριβώς υποστηρίξει, καθώς χρησιμοποιείτε συνεχώς ως επιχείρημα -απόδειξη ενοχής από την πλευρά της πολιτικής αγωγής.

Η δίκη διακόπηκε για την ερχόμενη Τρίτη. Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση γυναίκας - μάρτυρα, καταστηματάρχη της περιοχής όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, σύμφωνα με την οποία οι πρώτοι που διερεύνησαν την κάμερα ασφαλείας στο μαγαζί της ψάχνοντας για αποδεικτικά στοιχεία ήταν οι ....δημοσιογράφοι κι όχι η αστυνομία.

«Μετά από δέκα μέρες ήρθαν οι αστυνομικοί»

Η Αναστασία Δαμίγου διατηρεί κατάστημα καλλυντικών δίπλα στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.
Η ίδια δεν ήταν παρούσα όταν διαπράχθηκε το έγκλημα, πλην όμως την επισκέφτηκαν αστυνομικοί προκειμένου να διερευνήσουν εάν είχαν καταγράψει κάποιο στοιχείο οι κάμερες του καταστήματος; της. Όπως όμως είπε η μάρτυρας η αστυνομία την επισκέφτηκε περίπου δέκα ημέρες μετά τη δολοφονία ενώ αντίθετα την ακριβώς επομένη του τραγικού συμβάντος ημέρα, την κάμερα ασφαλείας της είχε σπεύσει να εξετάσει ένας ...δημοσιογράφος τηλεοπτικού καναλιού. " Επί μια εβδομάδα και ...προκύπτει ότι ούτε ένα αστυνομικό όργανο προσέγγισε τη μάρτυρα. Η στάση αυτή της αστυνομίας δείχνει το περιβάλλον ασυλίας στο οποίο λειτουργεί η Χρυσή Αυγή. Πρώτα εμφανίστηκαν τα κανάλια και μετά η αστυνομία. Γι αυτό δεν νιώθουν ασφάλεια και πολλοί από τους μάρτυρες, έτσι διαμορφώνεται η λογική του " ου μπλέξεις" ...έτσι είχαν κάνει και με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα", ήταν το εύλογο σχόλιο της πολιτικής αγωγής.

«Οι δημοσιογράφοι ήρθαν αμέσως»

" Το κατάστημα - άρχισε την κατάθεση της η μάρτυρας- έχει κάμερα και στη βιτρίνα όπου υπάρχουν ακριβά αρώματα και ίσως φαίνεται λίγο το πεζοδρόμιο. Η μνήμη της κάμερας είναι μόνο για 18 ώρες . Τις ελέγχουμε μόνο αν υπάρχει λόγος. Εκείνη την ημέρα πήγα το πρωί γινόταν χαμός, κανάλια, αστυνομία, κόσμος. Μπήκαν δημοσιογράφοι ένας ζήτησε να δει την κάμερα αν έχει καταγράψει κάτι. " Μου είπε δεν φαίνεται τίποτα , μόνο κάτι πόδια". Το κατέγραψε στο κινητό του.

Πρ. : Πως τον έλεγαν τον δημοσιογράφο; Ξέρετε;
Μαρ.: Δεν θυμάμαι το όνομα του, ήταν ξανθωπός, κάτι μου θύμιζε, πρέπει να ήταν γνωστός. Ηταν από τον Αλφα ή από τον Σκάι.
Μετά από περίπου δέκα ημέρες ήρθε η αστυνομία και μου έκανε ερωτήσεις . Ποιος ήρθε, τι είδε , όταν τους είπα ότι πρώτος είχε έρθει ο δημοσιογράφος και είχε δει την κάμερα μου είπε τσαντισμένος " αυτοί θα μας καταστρέψουν, όλο ανακατεύονται".
Σε σχέση με τα όσα η ίδια γνωρίζει, η μάρτυρας υποστήριξε , ότι " άκουσα την επομένη ότι κάτι χρυσαυγίτες δολοφόνησαν το παλικάρι, τον Παύλο Φύσσα".
Πολ.αγ.: Η κάμερα σας κατασχέθηκε από την αστυνομία;
Μ.: Οχι .
Πολ.Αγ.: Αυτό που κατέγραψε ο δημοσιογράφος στο κινητό του σας το έδειξε;
Μαρ.: Οχι.
Πολ.αγ : Το βίντεο αυτό φέρεται να έχει προβληθεί από τον Αλφα ...μπορεί να αναζητηθεί

thetoc.gr