Συνάντηση Τσίπρα - Αμπάς
- Written by E.Tsiliopoulos
Με την κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του Γιάσερ Αραφάτ άρχισε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς. Αμέσως μετά οι δυο άνδρες μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου μετά την τελετή υποδοχής και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων άρχισαν οι συνομιλίες.
Μετά το τέλος της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ενώ το απόγευμα (16:15) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο.
Η τριμερής συνάντηση θα επικεντρωθεί σε θέματα ενέργειας, τα οποία αποτέλεσαν επίσης βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών. Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ήταν στο Ισραήλ, νωρίτερα αυτόν το μήνα, επίσης για συνομιλίες για το θέμα της ενέργειας.
Εκτενές άρθρο για την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ δημοσιεύει η Jerusalem Post, υπογραμμίζοντας την πρόθεση των ηγετών Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου για νέα τριμερή συνάντηση τον Ιανουάριο.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Jennifer Aniston reveals personal drama: “I tried for 20 years to have a child"
- Condé Nast Traveller: Grande Bretagne Best Hotel in Greece
- More than 400,000 Greek businesses use AI - Solutions and challenges
- Prince Albert of Monaco's lightning trip to the Sporades and specifically to Skiathos.
- Tripoli: Horrendous stabbing in fight between 12year olds