Log in
A+ A A-

Κηδεύτηκε ο Γλαύκος Κληρίδης

Με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία και δημόσια δαπάνη τελέστηκε στη Λευκωσία η κηδεία του πρώην προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη.

Φόρο τιμής απέτισε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και ο πρεσβευτής της Ελλάδος στην Κύπρο.

Στην κηδεία παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου. Παρέστησαν επίσης ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Ν. Αναστασιάδης. Η σορός ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, όπου έχει ενταφιαστεί και η σύζυγος του Γλαύκου Κληρίδη, Λίλα.

Η οικογένεια του Γλαύκου Κληρίδη έχει απευθύνει έκκληση αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για την Επιτροπή των Αγνοουμένων.