Log in
A+ A A-

Σαμαράς: Δεν επιστρέφω - Δεν ιδρύω νέο κόμμα

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνεντευξή του στο Εθνος, απορρίπτει κατηγορηματικά τα επιστροφής του στη ΝΔ ή ίδρυσης νέου κόμματος. «Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν. Τη Νέα Δημοκρατία τη θέλω ενωμένη και πλήρως αξιόμαχη, δηλαδή έτοιμη να διεκδικήσει και να κερδίζει τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτός είναι ο παραταξιακός μας ρόλος πάντα και η εθνική μας υποχρέωση» σημειώνει και προσθέτει: «Και πάντως η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω. Η αγωνία μου είναι να σωθεί η χώρα που κινδυνεύει. Και να μην πάει χαμένη όλη αυτή η ανορθωτική προσπάθεια που ξεκινήσαμε και εγκαταλείφθηκε από τη νέα κυβέρνηση».

Ερωτώμενος για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος του κόμματος, αφού αναφέρει ότι «και οι τέσσερις διεκδικητές είναι αξιόλογοι και δεν θέλει να φωτογραφίσει κανέναν» τονίζει : «υπογραμμίζω μόνο την ενότητα τη σοβαρότητα και τη δικαίωση του έργου που έκανε η παράταξη».

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε ευφάνταστα σενάρια τα περί δημιουργίας μεγάλου συνασπισμού ή οικουμενικής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας την έλλειψη προϋποθέσεων : «Αν η κυβερνηση εγκαταλείψει τα ψέματα κα τις ιδεοληψίες της, το πράγμα αλλάζει. Αλλά ως τότε δεν τίθεται θέμα» σημειώνει.

thetoc.gr