Log in
A+ A A-

Καταδίκασαν τα κόμματα την χθεσινή επίθεση στον Βασίλη Οικονόμου

Ο αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης, εκ μέρους του Κοινοβουλίου καταδίκασε το γεγονός και τόνισε ότι πρέπει όποιος βουλευτής θέλει να πηγαίνει όπου μπορεί χωρίς περιορισμούς και με ασφάλεια.

Για άνανδρη επίθεση έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και υποστήριξε ότι πρέπει όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις να καταδικάσουν το γεγονός.

Πιο αιχμηρή ήταν η δήλωση του Γρηγόρη Ψαριανού,  που άφησε υπόνοιες κατά της κυβέρνησης ότι ανέχτηκε τέτοια φαινόμενα βίας και τα εξέθρεψε ως αντιπολίτευση. «Είναι καιρός να μετανιώσουν κι άλλοι προοδευτικοί για συμπεριφορές που οι ίδιοι έκαναν ανέχτηκαν, ή φαινόμενα που εξέθρεψαν » είπε και αναρωτήθηκε «μήπως με κόκκινες σημαίες ακούστηκαν κρεμάστε τους, τσακίστε τους». Στην συνέχεια πάντως γενίκευσε την κριτική σε όλο το πολιτικό σύστημα και συνέστησε προσοχή.

Αίσθηση δημιούργησε η δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχρηστόπουλου που απέδωσε την επίθεση και σε κοινωνικά αίτια, ιδίως στην ανεργία, εγείροντας αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια, αφού παρότι το καταδίκασε έμοιαζε να δικαιολογεί εν μέρει την αντίδραση. «Η βία φέρνει βία. Όταν ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας στενάζει στην ανεργία ένα κομμάτι περιθωριοποιείται, σε μεγάλο βαθμό έχουν νιώσει τη μορφή βίας και την εκδηλώνουν με άγαρμπο τρόπο», είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

«Άρα είναι δικαιολογημένοι;» ακούστηκε να τον ρωτά ο κ. Γρηγόρης Ψαριανός, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να επανέρχεται: «Δεν λέω αυτό. Δεν δικαιολογώ κανένα. Είναι καταδικαστέα η σωματική βία απ’ όπου κι αν προέρχεται αλλά υπάρχουν τεράστια κοινωνικά αίτια που στέλνουν κόσμο στα πολύ αριστερά ή ακροδεξιά κινήματα. Δεν δικαιολογώ κανέναν και μάλιστα γιατί ειδικά ο κ. Οικονόμου δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα. Είναι ηπίων τόνων».