Στον πρωθυπουργό το σχέδιο για το ασφαλιστικό
- Written by E.Tsiliopoulos
Το σχέδιο που εκπόνησε το Υπουργείο Εργασίας για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος παρέδωσε σήμερα το πρωί στον πρωθυπουργό ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η τελική του μορφή δεν θα τύχει διορθωτικών παρεμβάσεων εκ μέρους των θεσμών.
Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον Υπουργό Εργασίας ότι «χρειαζόμαστε ένα ασφαλιστικό βιώσιμο και με κοινωνική δικαιοσύνη».
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν εκ νέου ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες στις κύριες συντάξεις, ενώ σε ότι αφορά τις επικουρικές αυτές θα προστατευθούν μέχρι το ύψος των 170 ευρω. Επίσης από την κυβέρνηση εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα περάσει και η πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών ως λύση για την οικονομική ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος.
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- Arrest of a 68-year-old in Komotini who had the title Vor V Zakone of the Russian mafia, pistol and grenade found
- Secret meeting of Greek and Turkish intelligence chiefs in Athens
- Mitsotakis backs Germany after Russia blamed for drone attack attempt on Leipzig Airport
- AFP report from Imbros & Tenedos: Hundreds of Greeks have returned, but the Greek presence remains fragile
- Kypseli Horror: Frozen Baby’s Death Investigated as Homicide